Έρχεται για δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου

Μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια ηλεκτρικών λεωφορείων και ένα λεωφορείο υδρογούνου αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικά δρομολόγια στο κέντρο της πόλης σε ένα μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου συμμετέχοντας στην ημερίδα του Υπερταμείου με θέμα «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια εντάσσονται στο πλαίσιο της αξιοποίησης αυτού του πράσινου καυσίμου για το οποίο η εταιρεία προετοιμάζεται.

Όσον αφορά τα νέα λεωφορεία για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για τα οποία ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τις αρχές του 2023 σύμφωνα με τον κ. Αγιάσογλου. Παράλληλα, η ΟΣΥ υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού 50 εκ ευρώ για τηλεματική, logistics και βέλτιστη διαχείριση βλαβών ώστε να μειωθεί ο χρόνος επισκευής των οχημάτων.

Με τη σειρά του, ο κ. Αθανάσιος Κοτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει υπογραφεί η σύμβαση 70 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση 14 συρμών του ΗΣΑΠ, έργο που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής 1 (Πειραιάς – Κηφισιά). Αναφέρθηκε επίσης σ’ ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα το οποίο προωθείται και περιλαμβάνει την ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση των συρμών. Πρόκειται για μια δράση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης κατά 10% στο σύνολο των αναγκών ενέργειας που ανέρχονται σε 40 εκ ετησίως.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*