Επίθεση κατά εργαζόμενης σε σταθμό του ΗΣΑΠ

Ενημέρωση 30 Σεπτεμβρίου:

Μία μέρα μετά το περιστατικό επίθεσης κατά σταθμάρχη εν ώρα εργασίας, η ΣΤΑ.ΣΥ. εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι σεκιούριτι ήταν παρόντες στο σταθμό (πλην όμως στην απέναντι αποβάθρα) και έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην εργαζόμενη.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ κάνοντας λόγο για ελλιπή φύλαξη του δικτύου.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη 29/09/2022, εν ώρα υπηρεσίας, εργαζόμενη της εταιρείας και της εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση. Στην υπεύθυνη του σταθμού «Πευκάκια» της Γραμμής 1 του Μετρό, επιτέθηκε γυναίκα που εμφάνιζε παραβατική συμπεριφορά στην αποβάθρα, ύστερα από σύσταση που της απηύθυνε. Η εργαζόμενη της ΣΤΑ.ΣΥ. τραυματίστηκε στο πρόσωπο και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την ώρα της επίθεσης, στην απέναντι αποβάθρα του σταθμού, υπήρχε περίπολο φύλαξης 2 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, οι οποίοι άμεσα μετέβησαν στην αποβάθρα του εν εξελίξει συμβάντος και παρενέβησαν στο περιστατικό. Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό της δράστιδος.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και θα συνδράμει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστεί η δράστης και να της καταλογιστούν  οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.


Επίθεση δέχτηκε εργαζόμενη στο σταθμό Πευκάκια του ΗΣΑΠ το πρωί της Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεύθυνη του σταθμού δέχτηκε επίθεση από γυναίκα η όποια ήταν προφανώς υπό την επήρεια ουσιών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στο σταθμό κλήθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγινε γνωστό αν πραγματοποιήθηκε κάποια σύλληψη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πως εξέθεσε τους εργαζόμενούς της σε κίνδυνο, αναφερόμενο και σε πρόσφατη απόφαση της διεύθυνσης ασφαλείας για κατάργηση των στατικών φυλάκων στους σταθμούς.

Το σωματείο καλεί τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να πράξει τα δέοντα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*