Η «φωτιά» σε λεωφορείο ήταν… ατμοί

Φωτογραφία: ΕΡΤ

Κάποιες φορές όταν υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει απαραίτητα και φωτιά. Με ανακοίνωσή τους τα ΚΤΕΛ Αττικής ξεκαθαρίζουν ότι οι αναφορές περί περιστατικού πυρκαγιάς σε λεωφορείο της γραμμής 305 το βράδυ της Πέμπτης δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που συνοδεύονται από φωτογραφία που δείχνει καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος του λεωφορείου αλλά όχι και φλόγες, λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αττικής που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή 305 ακινητοποιήθηκε στην περιφερειακή των Σπάτων εξαιτίας πυρκαγιάς.

Στην πραγματικότητα όμως το περιστατικό δεν ήταν πυρκαγιά αλλά ατμοί οι οποίοι προκλήθηκαν μετά από διαρροή αντιψυκτικού υγρού από το σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Στη φωτογραφία εξάλλου φαίνεται ο οδηγός να βρίσκεται μέσα στο λεωφορείο, κάτι που σίγουρα δεν θα συνέβαινε αν είχε προκληθεί πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν τα ΚΤΕΛ Αττικής σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 21:08 στον περιφερειακό Σπάτων, ο οδηγός ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, ακινητοποίησε το όχημα, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και προληπτικά χρησιμοποίησε έναν πυροσβεστήρα. Το όχημα ουδεμία ζημιά υπέστη από φωτιά και κανένας άνθρωπος δεν κινδύνεψε.

Θύμα της «παραπληροφόρησης» έπεσε δυστυχώς και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο του ΟΑΣΑ» και βρίσκει αφορμή για να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*