Τα νέα του σιδηρόδρομου: προαναγγελία προσλήψεων στο σιδηρόδρομο, συνεχίζονται οι επιθέσεις με πέτρες

* * * Ακόμα μία μέρα ξημέρωσε σήμερα με την Hellenic Train να ανακοινώνει καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας προς και από Αεροδρόμιο, Κιάτο και Πειραιά. Χτες, ήταν η σειρά των δρομολογίων προς και από Χαλκίδα εξαιτίας μονοδρόμησης μεταξύ των σταθμών Αφίδνες και ΣΚΑ. Την ίδια στιγμή, οι όποιες εργασίες του ΟΣΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων βρίσκονται πολλούς μήνες μακριά, στην καλύτερη περίπτωση.

* * * Αναγνώστης του Athens Transport έγραψε χτες για τα περιστατικά επιθέσεων με πέτρες στην περιοχή του Ασπροπύργου:

Στην διαδρομή προς Κιάτο κάθε απόγευμα και στο δρομολόγιο 5:30 με 6:30 στο ύψος του Ασπροπύργου υπάρχουν φαινόμενα ρίψης πετρών προς το τρένο με πολύ μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού του κόσμου. Σήμερα μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να σπάσει το τζάμι κατά την ώρα της διαδρομής ενώ το τρένο ήταν γεμάτο.

* * * Λιανοκλάδι: Καταγγελία για επιβάτες τρένου της Hellenic Train που δεν πρόλαβαν να κατέβουν από το τρένο λόγω στάσης μόλις για 60 δευτερόλεπτα λόγω καθυστέρησης // Βόλος: Μπάρες τρένου που κατεβαίνουν και δεν ανεβαίνουν ποτέ

* * * Αυξήσεις μισθών στο προσωπικό αλλά και νέες προσλήψεις προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto σε ομιλία του στο 37ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της ΠΟΣ (αυτά βέβαια χωρίς να ληφθεί υπόψη η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας που ενδεχομένως να έχει αντίθετη άποψη).

* * * Ο Δήμος Κορινθίων διαφημίζεται εδώ και λίγες μέρες μέσα στους συρμούς του Προαστιακού. Η αλήθεια είναι πως είχαμε να δούμε νέες διαφημίσεις στους συρμούς από την εποχή προ της ιδιωτικοποίησης, όταν στα τρένα διαφημίζονταν η ΔΕΗ με αντάλλαγμα την έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Κάποια από τα αυτοκόλλητα αυτά παραμένουν μέχρι και σήμερα (μάλλον για να μη γεμίσουν οι συρμοί γκράφιτι) αν και η συνεργασία με τη ΔΕΗ προφανώς έχει λήξει. Την ίδια στιγμή η Hellenic Train δεν έχει αφαιρέσει ακόμα τα αυτοκόλλητα που καλούν τους επιβάτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους τη στιγμή που σε λίγους μήνες κλείνουμε διετία από τη λήξη των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ενώ ο συνωστισμός μέσα στους συρμούς τις ώρες αιχμής έχει επιστρέψει για τα καλά.

* * * Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΣΕ, τον Ιούλιο του 2022, οι επιβάτες που μετακινήθηκαν από και προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας με το Μετρό έφτασαν τους 262.602, ενώ οι επιβάτες που επέλεξαν τον Προαστιακό τους 77.064. Τον Αύγουστο, οι επιβάτες του Μετρό ήταν 267.630 και οι επιβάτες του Προαστιακού 80.392. ΣΤΑΣΥ και Hellenic Train αποζημιώνουν την εταιρεία του Αεροδρομίου (στην οποία ανήκει ο σταθμός του Μετρό/Προαστιακού) με σχεδόν 1 ευρώ ανά επιβάτη κάθε μήνα.

* * * Μία περιήγηση στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό της Κραννώνας στη Λάρισα // Πρόταση για την ανάδειξη του τρένου του Πηλίου με την κατασκευή αστικού πάρκου // Το Επιμελητήριο Φλώρινας ζητά την επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα – Βόρεια Μακεδονία

* * * Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στη Βουλή την απάντηση της Hellenic Train σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την καθιέρωση τουριστικών σιδηροδρομικών διαδρομών από Δράμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατάσταση του δικτύου σήμερα δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση επιβατικών δρομολογίων και γι’ αυτό το λόγο γίνεται αντικατάσταση των τρένων με λεωφορεία. Η εταιρεία επίσης αναφέρει πως προτίθεται να δρομολογήσει τουριστικά δρομολόγια μεταξύ Δράμας – Ξάνθης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

* * * Σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρίστος Βίνης μίλησε για τους στόχους και το σχέδιο δράσης της εταιρείας // Με υπουργική απόφαση, ορίζονται τα όρια της σχέσης μεταξύ των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μετά την αναμενόμενη ανεξαρτητοποίηση της δεύτερης.

* * * Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την παροχή 52 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην ΕΡΓΟΣΕ, ορίζοντας επίσης το ανώτατο όριο δαπάνης για το 2022 (η απόφαση ελήφθη στις 5 Οκτωβρίου) το οποίο ανέρχεται από 12 ευρώ το μήνα για τα πιο χαμηλόβαθμα στελέχη μέχρι τα 60 ευρώ το μήνα για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

* * * Ολλανδία: 100.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν τα 16 νέα διεθνή βραδινά δρομολόγια των Ολλανδικών σιδηροδρόμων το πρώτο έτος λειτουργίας τους // Ναμίμπια: Η Ναμίμπια θα αναπτύξει το πρώτο τρένο υδρογόνου στην Αφρική // Αυστραλία: Εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική σύνδεση του Περθ με το αεροδρόμιο της πόλης με μήκος 8,5 χλμ.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*