Τα νέα του σιδηρόδρομου: Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης της Hellenic Train θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαγωνισμός για έργο στον Προαστιακό

* * * Αρκετές μέρες είχαν περάσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας. Σήμερα το πρωί ανεστάλησαν τα δύο πρώτα δρομολόγια Άνω Λιόσια – Κάντζα ενώ τα δύο επόμενα πραγματοποιήθηκαν με λεωφορεία. Αναμένεται και ενημέρωση για τα απογευματινά.

* * * Μερικός εκτροχιασμός του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας 14522 Τιθορέα – Λιανοκλάδι συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σταθμό του Λιανοκλαδίου. Από το συμβάν δεν προέκυψε τραυματισμός, το τρένο άλλωστε κινούταν με μικρή ταχύτητα, ενώ μάθαμε ότι στο δρομολόγιο επέβαιναν μόλις 3 επιβάτες.

* * * Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μηχανοδηγό του ΟΣΕ, που παραπέμφθηκε να δικαστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, τον Μάιο του 2017, έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όταν επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με συνέπεια να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ο άλλος μηχανοδηγός του τρένου) και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα. Ο μηχανοδηγός δεν ήταν στα χειριστήρια του τρένου καθώς εκτελούσε καθήκοντα βοηθού του μηχανοδηγού και κατέθεσε πως δεν είδε τα φωτοσήματα κατά την είσοδο στην παρακαμπτήριο του Άδενδρου «είτε επειδή τα είχαμε περάσει [όταν επέστρεψε στην καμπίνα του οδηγού από έλεγχο της μηχανής] είτε επειδή τα κάλυπταν χόρτα».

* * * Τρίκαλα: Άνδρας παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο καθώς περνούσε από αυτοσχέδια σιδηροδρομική διάβαση // Ξάνθη: Λύση στο ζήτημα της μη λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Ξάνθη με τη Δράμα και την υπόλοιπη Ελλάδα ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής.

* * * Ο ΟΣΕ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού προϋπολογισμού 4.485.230,93 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το έργο «Εργασίες συντήρησης γραμμών και αλλαγών στην περιοχή δικαιοδοσίας του Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Αθηνών», ένα έργο που θα επιλύσει αρκετά από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον Προαστιακό της Αθήνας. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου πάντως ανέρχεται στους 18 μήνες.

* * * Την αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών ζητά με επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το μέλος της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Χιώτης. Ο κ. Χιώτης προτείνει την άμεση λειτουργία του ΣΚΑ ως συγκοινωνιακό και εμπορικό κέντρο (δηλαδή για τον σκοπό που κατασκευάστηκε) που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών.

* * * Αυτή την εβδομάδα και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα το το 37ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο, με την ανακοίνωση της ΠΟΣ να αναφέρει πως «καλείται να πάρει αποφάσεις που θα αποτελέσουν αποφάσεις ζωής για το μέλλον του Σιδηροδρόμου, τους Σιδηροδρομικούς αλλά και για όλους τους Εργαζομένους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς». Μιλώντας στο συνέδριο, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς ανέφερε πως «το ποσό των 160 εκατ. ευρώ για επενδύσεις [που θα πραγματοποιήσει η Hellenic Train] δεν είναι επαρκές. Και ως κυβέρνηση θα ξανασυζητήσουμε τη σύμβαση». Στην πράξη βέβαια αυτό σημαίνει πως αν η Hellenic Train δεν επιθυμεί μία τέτοια συζήτηση, θα ξεκινήσει δικαστική διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και του κράτους σε περίπτωση που αυτό επιχειρηθεί από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

* * * Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, υποστηρίζοντας πως οι δύο χώρες δεν συνδέονται σιδηροδρομικά « για λόγους πολιτικής ιδεοληψίας».

* * * Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων όπου ζητά η σιδηροδρομική γραμμή που βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης να κατασκευαστεί υπόγεια από την ίδια την Κοινότητα του Ρίου έως και το νέο λιμάνι της Πάτρας και στην επιφάνειά της να δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος και γραμμικό πάρκο.

* * * Γερμανία: Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) απέδωσαν σε σαμποτάζ τη βλάβη που προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα βόρεια της Γερμανίας που είχε ως αποτέλεσμα την παράλυση του δικτύου μετά από την κλοπή καλωδίων // Γαλλία: Ηλεκτροδοτήθηκε γραμμή μήκους 72 χλμ. νότια του Παρισιού // Πορτογαλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα κατασκευαστεί μία σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Πόρτο και Λισαβόνας // Ιαπωνία: Ένα από τα πιο γραφικά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Ιαπωνίας άνοιξε ξανά έπειτα από 11 χρόνια διακοπής της κυκλοφορίας εξαιτίας βλαβών λόγω κακοκαιρίας

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*