Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γαλάτσι ως τα Χριστούγεννα λόγω έργων Μετρό

TBM Βεΐκου / Αττικό Μετρό Α.Ε.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Σταθμού «ΓΑΛΑΤΣΙ»,  ο οποίος χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, στη συμβολή της οδού Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και απαραίτητο είναι να λάβουν χώρα οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την εκτέλεση του έργου.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από τις 12 Νοεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου 2022, θα λάβουν χώρα οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΦΑΣΗ 1 (3  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ) 

Κατά την 1η φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς οδό Πρωτοπαπαδάκη από το ύψος της οδού Πυθαγόρα έως και τη συμβολή με την οδό Αγίας Γλυκερίας, αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια από Αγίας Γλυκερίας και τμηματικά αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδα της οδού έως την Ελ. Βενιζέλου. Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας Λεωφόρου Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς την Λ. Γαλατσίου από Σκρά μέχρι την οδό Αρτέμιδος και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους από Αγίας Γλυκερίας έως Λυσίου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων. Αποκλεισμός της οδού Λυσίου από την οδό Ιπποκράτους μέχρι τη Λ. Γαλατσίου και αποκλεισμός των οδών Εκάτης και Αρτέμιδος από το ύψος της οδού Μαυρογένους μέχρι τη Λεωφόρο Βεΐκου.

ΦΑΣΗ 2 (2  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά τη 2η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους, αποκλεισμός μέρους οδοστρώματος επί της οδού Προφήτη Ηλία και Ελ. Βενιζέλου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων, αποκλεισμός αριστερής και μεσαίας λωρίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια, από την οδό Αγίας Γλυκερίας έως Ελ. Βενιζέλου και τμηματικός αποκλεισμός της μεσαίας και αριστερής λωρίδας της Λ. Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς Λ. Γαλατσίου από Σκρά έως Αρτέμιδος.

ΦΑΣΗ 3 (10 ΗΜΕΡΕΣ)

Κατά την 3η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός των δύο αριστερών λωρίδων κίνησης οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Γαλατσίου από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφόρο Βεΐκου έως το ύψος της οδού Λυσίου, τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγ. Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Λεωφόρο Βεΐκου και αποκλεισμός του παράδρομου Πρωτοπαπαδάκη

ΦΑΣΗ 4 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 4η φάση θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς την οδό Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Λυσίου και Αγίας Γλυκερίας και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγίας Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Κυψέλη.

ΦΑΣΗ 5 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 5η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια μεταξύ Αγίας Γλυκερίας και Ελ. Βενιζέλου για τις εργασίες υψηλής τάσης ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ανοιχτές οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, τη διαχείριση της επιβίβασης και αποβίβασης στις στάσεις του ΟΑΣΑ και την εξυπηρέτηση των  κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ζητά την κατανόηση και συνεργασία των πολιτών για την εύρυθμη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη της Αθήνας.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*