Hellenic Train: Τα δρομολόγια του Προαστιακού θα αυξηθούν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στις γραμμές

Η Hellenic Train δηλώνει έτοιμη να αυξήσει τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας ανά πάσα στιγμή, αρκεί να ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες στην υποδομή που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής Επιβατικών Μεταφορών της Hellenic Train Θόδωρος Τόλιας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Αλατζά στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio.

Ο κ. Τόλιας δέχτηκε ερωτήσεις με αφορμή παράπονα επιβατών του Προαστιακού, κυρίως στη γραμμή του Κιάτου, που αφορούσαν τις άσχημες συνθήκες μεταφοράς εξαιτίας των αραιών -ανά μία ώρα- δρομολογίων στη γραμμή, ακόμα και τις ώρες αιχμής. Σύμφωνα με τον κ. Τόλια, τα δρομολόγια της γραμμής πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον ανά 30′ τις ώρες αιχμής, ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό προς το παρόν, αφού η γραμμή δεν διαθέτει την απαραίτητη χωρητικότητα.

Συγκεκριμένα, το κύριο έργο το οποίο απαιτείται στη γραμμή προς το Κιάτο, και το οποίο όπως σημείωσε «ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει», είναι το έργο της τηλεδιοίκησης η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας. Χωρίς το έργο αυτό δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν καλύτερες συχνότητες στα δρομολόγια για λόγους ασφαλείας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πρέπει να εκτελεστεί από το διαχειριστή της υποδομής, δηλαδή τον κρατικό ΟΣΕ.

Ερωτώμενος σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Τόλιας απάντησε πως δεν έχει να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ΟΣΕ εκτελεί έργα με μεγάλη ταχύτητα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα στο 2023 τα έργα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί σε άλλα τμήματα του δικτύου και θα προχωρήσει και το έργο της τηλεδιοίκησης στη γραμμή του Κιάτου.

Όσον αφορά την επάρκεια του στόλου της Hellenic Train, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ότι οι συρμοί που χρησιμοποιούνται στις προαστιακές γραμμές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι 15, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας, αφού αν απαιτηθεί, είναι δυνατό να δρομολογηθούν στις γραμμές αυτές άμεσα και τρένα άλλου τύπου. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν αφού οι γραμμές δεν διαθέτουν την απαραίτητη χωρητικότητα.

Τέλος, ο κ. Τόλιας αναφέρθηκε στην αύξηση του προσωπικού μέσω προσλήψεων και εκπαίδευσης νέων μηχανοδηγών, κάτι που πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των επιβατών.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*