Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο Τραμ

Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρής γυναίκας μέσα σε συρμό του Τραμ εξέδωσε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν, ο ηλεκτροδηγός έπραξε με επαγγελματισμό και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό εργασίας. Αφού κάλεσε την αστυνομία, τοποθέτησε σε θέση ασφάλειας την κοπέλα, ενώ στη στάση αποβίβασής της παρέμεινε μαζί της ο δεύτερος ηλεκτροδηγός μέχρι την έλευση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στην περιοχή της Καλλιθέας καθώς η 16χρονη επέστρεφε σπίτι της μετά το σχολείο. Όπως κατήγγειλε η μητέρα της, κανένας από τους επιβάτες δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει παρά την έντονη αντίδρασή της, ενώ ο νεαρός άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα από την αστυνομία.

Η ανακοίνωση του Σ. Η. Τ. Α.:

Αναφορικά με το περιστατικό που διαδραματίστηκε σε δρομολόγιο της γραμμής Τραμ, εντός συρμού και αφορούσε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση νεαρής κοπέλας από αλλοδαπό άνδρα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε ο Ηλεκτροδηγός το συμβάν, έπραξε με επαγγελματισμό, σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό εργασίας της εταιρίας.

Ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο Ηλεκτροδηγός μετά την πληροφόρηση του για το περιστατικό, έθεσε σε θέση προστασίας την νεαρή κοπέλα.

Στην στάση αποβίβασης της νεαρής επιβάτιδας και μέχρι την έλευση της Αστυνομίας, παρέμεινε μαζί της και δεύτερος Ηλεκτροδηγός.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην νεαρή κοπέλα και καταδικάζουμεα περίφραστα, με τον πιο εμφατικό τρόπο το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οι Ηλεκτροδηγοί της γραμμής Τραμ, είναι πάντα δίπλα στον επιβάτη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σεβασμό και επαγγελματισμό.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*