Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: Προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού μετά από σύγκρουση σε διάβαση

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων προκλήθηκαν στον Προαστιακό της Αθήνας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 έπειτα από σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με Ι.Χ.

Συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία 1300 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο συγκρούστηκε με Ι.Χ. το οποίο βρίσκονταν ακινητοποιημένο πάνω σε διάβαση το πρωί της Κυριακής, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.

Εξαιτίας του ατυχήματος, έκλεισε προσωρινά και στη συνέχεια άνοιξε ο ένας κλάδος της γραμμής μεταξύ Αθήνας και Ρέντη. Μεταξύ Κιάτου και Αιγίου δρομολογήθηκαν λεωφορεία.

Στη συνέχεια, η Hellenic Train ανακοίνωσε πως ακυρώνεται το τμήμα Αθήνα – Πειραιάς – Αθήνα σε δρομολόγια του Προαστιακού προς και από το Κιάτο και το Αεροδρόμιο ενώ παρατηρούνται και καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης κ. Χρήστος Γιαννούλης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημερινό ατύχημα και με δήλωσή τους ζήτησαν την πραγματοποίηση προσλήψεων για φύλακες διαβάσεων:

Δεν πέρασε μια μέρα και, δυστυχώς, οι ανησυχίες μας για τις μερικώς ή κακά φυλασσόμενες σιδηροδρομικές διαβάσεις επιβεβαιώθηκαν.

Τα ξημερώματα, αμαξοστοιχία παρέσυρε αυτοκίνητο -ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα- μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας, στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Η ανάγκη πρόσληψης φυλάκων για την κάλυψη των πολλαπλών κενών και η κατάλληλη εκπαίδευσή τους αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ενίσχυση της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο.

Την ώρα που 160 φύλακες, οι οποίοι είχαν προληφθεί το 2019 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βρίσκονται στον «αέρα», ο κ. Καραμανλής έχει παραδώσει τη φύλαξη των διαβάσεων σε εργολάβους, που απασχολούν προσωπικό χωρίς εκπαίδευση.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*