CNN: Τα τρένα της Hellenic Train ανάμεσα στα τρένα της χρονιάς

Hellenic Train

Στη δρομολόγηση των τρένων ETR-470 της Hellenic Train στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη αναφέρεται δημοσίευμα του CNN για “τα τρένα που άλλαξαν τον τρόπο που ταξιδεύουμε το 2022”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησιογραφικού δικτύου, «τα τρένα παγκόσμιας κλάσης της Ιταλίας εξαπλώθηκαν φέτος σε όλη την Ευρώπη. Μετά την έναρξη των δρομολογίων Frecciarossa τον Δεκέμβριο του 2021 από το Μιλάνο στο Παρίσι, η Trenitalia — η κύρια εταιρεία επιβατικών δρομολογίων του δημόσιου ομίλου σιδηροδρόμων της Ιταλίας — ξεκίνησε μια εγχώρια γαλλική γραμμή μεταξύ Παρισιού και Λυών τον Απρίλιο του 2022.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς την Ελλάδα, όπου παρουσίασε την Hellenic Train, μία νέα ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία για επιβατικά και εμπορευματικά δρομολόγια. Δρομολόγησε ηλεκτρικά τρένα στην δημοφιλή διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη — το ταξίδι μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες — και λειτουργεί επίσης αστικές και προαστιακές γραμμές γύρω από την πρωτεύουσα.»

Μεταξύ άλλων δρομολογίων που παρουσιάζει στο αφιέρωμά του το CNN συγκαταλέγονται και τα εξής από την Ευρώπη:

  • Τα Ελβετικά «σούπερ-τρένα» που από φέτος το Δεκέμβριο δρομολογήθηκαν στη διαδρομή Golden Pass Express, το μοναδικό επιβατικό δρομολόγιο στον κόσμο που κινείται σε γραμμές μετρικού και κανονικού εύρους.
  • Τη γραμμή Elizabeth Line του Λονδίνου που εγκαινιάστηκε φέτος με καθυστέρηση τεσσάρων ετών συντομεύοντας τη διαδρομή από το αεροδρόμιο Heathrow.
  • Την τέταρτη γραμμή υψηλών ταχυτήτων της Ισπανίας iryo μεταξύ Μαρδρίτης και Βαρκελώνης, η οποία επίσης ανήκει στην Trenitalia, όπως και τα ιταλικά τρένα Frecciarossa που πλέον κινούνται στην Ισπανία.
  • Η πρώτη γραμμή τρένων υδρογόνου που ξεκίνησε δρομολόγια εντός του καλοκαιριού στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.
  • Τα νέα νυχτερινά τρένα των Αυστριακών Σιδηροδρόμων που ενώνουν την Ιταλία με την Αυστρία και τη Γερμανία.
  • Τα νυχτερινά τρένα EuroΝight της Σουηδίας τα οποία κινούνται μεταξύ Στοκχόλμης και Αμβούργου.
  • Τα τρένα υψηλών ταχυτήτων TGV M που παρουσιάστηκαν φέτος και θα αποτελέσουν το μέλλον του σιδηρόδρομου στη Γαλλία.

Πηγή: cnn.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*