Καμπάνιες κατά της έμφυλης βίας και του σεξισμού σε Λεωφορεία και Μετρό

Με τον αριθμό της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 «ντύθηκαν» τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ. Η καμπάνια ενημερώνει τους πολίτες για τη Γραμμή στην οποία απευθύνονται γυναίκες θύματα βίας, καθώς και τρίτα πρόσωπα και «τρέχει» ήδη στους δρόμους της Αθήνας, στα δυτικά και νότια προάστια της Αττικής.

«Αν υφίστασαι έμφυλη ή ενδοοικογενειακή βία, κάλεσε τώρα στο 15900» είναι το ηχηρό μήνυμα της καμπάνιας που υπάρχει στο πίσω μέρος των λεωφορείων και στο πλαϊνό μέρος των τρόλεϊ. Η αφίσα έχει χρώμα πορτοκαλί, χρώμα σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως.

Με αφορμή την καμπάνια, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, τη διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ και της Interbus ΑΕ και δήλωσε ότι «με τις δράσεις και τις πολιτικές μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε κορίτσι έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας».

Καμπάνια κατά του σεξισμού στο Μετρό

Την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό στην οικογένεια, το σχολικό και εργασιακό περιβάλλον υποστηρίζει η ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας με τα μέσα σταθερής τροχιάς το μήνυμα «Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια».

Στις οθόνες των σταθμών του Μετρό προβάλλονται τα τρία θεματικά βίντεο της καμπάνιας, που έχουν ως στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών, που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή αντρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα.

Η καμπάνια στέλνει το μήνυμα, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για αγόρια και το ροζ χρώμα δεν είναι μόνο κοριτσίστικο, ενώ δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους προέδρους και τους διευθυντές, αλλά και για τις προέδρους και τις διευθύντριες.

«Γυναίκες και άνδρες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Από πλευράς μας καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία, όμως για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. για τη στήριξή της στην καμπάνια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενάντια στον σεξισμό.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*