ΣΤΑΣΥ: Καταγγελίες για έλλειψη εισιτηρίων στα εκδοτήρια του Μετρό και αγορά ακριβών σκούτερ

Την προσωρινή ταλαιπωρία των επιβατών του Μετρό προκάλεσε η έλλειψη ρολών εισιτηρίων στους σταθμούς τις τελευταίες μέρες που είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια μόνο από τα αυτόματα μηχανήματα και όχι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Όπως κατήγγειλε στο debater.gr ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Μετρό κ. Σπύρος Ρεβύθης, η έλλειψη εισιτηρίων στα εκδοτήρια είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να εκδώσουν μειωμένα εισιτήρια προς το Αεροδρόμιο, αφού τα εισιτήρια αυτά διατίθενται μόνο από τα εκδοτήρια. Στα εκδοτήρια ήταν δυνατή μόνο η έκδοση καρτών όλων των μορφών προσωποποιημένες και μη

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθυστέρηση οφείλεται στους λάθος χειρισμούς της γενικής διεύθυνσης εταιρικής υποστήριξης της ΣΤΑΣΥ, που είναι η αρμόδια για τα οικονομικά στοιχεία και για όλες τις προμήθειες και τις αγορές της εταιρίας.

Από την πλευρά της ΣΤΑΣΥ, γίνεται λόγος για προσωρινή έλλειψη χάρτινων εισιτηρίων στα εκδοτήρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατά το οποίο οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από τους Αυτόματους Πωλητές Εισιτηρίων.

Σημειώνεται ότι στις αρχές τις χρονιάς, υπήρξε έλλειψη προεκτυπωμένων εισιτηρίων και σε σημεία πώλησης λιανικής, λόγω έλλειψης φακέλων. Την ίδια στιγμή στις συγκοινωνίες τρέχει καμπάνια προώθησης της επαναφόρτισης εισιτηρίων αντί για την αγορά νέων.

Ερωτηματικά για την προμήθεια σκούτερ

Την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) προκάλεσε και δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή σχετικά με την προμήθεια 20 δίκυκλων σκούτερ μικρού κυβισμού (200cc) έναντι 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σπύρου Ρεβύθη, μετά από μια έρευνα αγοράς που για αυτά, προέκυψε ότι η τιμή του σκούτερ που προτίθεται να πάρει η ΣΤΑΣΥ είναι στα 4.090 ευρώ για έναν ιδιώτη στο ίντερνετ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ και ζήτησε την πιθανή ακύρωση του διαγωνισμού, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το ζήτημα είναι εκ πρώτης όψεως πολύ παράξενο» και ζημιώνει οικονομικά την εταιρεία

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*