Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου: Στάση εργασίας σε στο Τραμ – Ανεστάλη η στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

Ενημέρωση:

Ανεστάλη η στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) που είχε εξαγγελθεί για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία στη γραμμή θα πραγματοποιείται κανονικά όλη τη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ χαρακτηρίζει αντεργατική την προσφυγή στη διακαιοσύνη κατά της απεργίας και αναφέρει πως ο αγώνας των εργαζόμενων θα συνεχιστεί:

Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δείχνουν για μια ακόμα φορά, το πραγματικό αντεργατικό πρόσωπό της κυβέρνησης σέρνοντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει δείξει πολλές φορές την απέχθειά της σε κάθε εργατική κινητοποίηση, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αγώνα.

Κατά την προσφιλή τους τακτική το ίδιο έκαναν και τώρα, με μια εσπευσμένη προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παρότι μόνο αίτημα των εργαζομένων ήταν η τήρηση των δεσμεύσεων του ίδιου του Υπουργείου Μεταφορών με την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες έκτος των άλλων θα τους απαλλάξουν και από τον κίνδυνο εφαρμογής ενός έωλου και καταχρηστικού πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το Υπουργείο Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ενώ δείχνουν μεγάλη σπουδή για να κάνουν απευθείας αναθέσεις, διάφορες «εξυπηρετήσεις», «βολέματα ημετέρων», τοποθετήσεις ειδικών συμβούλων κ.λπ, αδρανούν προκλητικά στην τήρηση των υπεσχημένων, αφήνοντας τους εργαζόμενους σε αβεβαιότητα και κρατώντας τους σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις η Διοίκηση του Σωματείου μας αποφάσισε νααναστείλει τη προγραμματισμένη για σήμερα προειδοποιητική στάση εργασίας.
Ωστόσο, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε
με τις κινητοποιήσεις μας να υποχρεώσουμε Υπουργείο και Διοίκηση να
προωθήσουν εδώ και τώρα τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη τελική νίκη.


Αρχικό άρθρο:

Στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) προκηρύχθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 από τις 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ το οποίο ζητά να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι θα απειλούνται να επιστρέψουν νόμιμες αμοιβές τους.

Σημειώνεται ότι στάση εργασίας για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 έχει εξαγγελθεί και στο Τραμ μεταξύ 10:00 – 13:30. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ., οι συρμοί θα ξεκινήσουν τα τελευταία δρομολόγια μία ώρα πριν τη στάση εργασίας, ενώ η κυκλοφορία του μέσου θα αποκατασταθεί μία ώρα μετά τη λήξη της.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής με αίτημα την άμεση πρόσληψη ηλεκτροδηγών.

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό και τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Γραμμή 1) πραγματοποιούν Τετάρτη 15-2-2023 προειδοποιητική Στάση Εργασίας από τις 22:00 έως λήξη της βάρδιας απαιτώντας :

 Να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους.

 Η συμφωνία με την Πολιτική Ηγεσία έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε   μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους.

Θεωρούμε ότι αυτή η κωλυσιεργία του Υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες!

Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει ουδεμία άλλη καθυστέρηση!

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να παραμένουν άλλο σε ομηρία!

                                           Η Διοίκηση


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*