Αντιδράσεις για την πρόσληψη σταθμαρχών – ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από το προσωπικό

Την αντίθεσή του στην επικείμενη πρόσληψη 33 σταθμαρχών για τους σταθμούς του Μετρό, σε σύνολο 38 νέων εργαζόμενων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προσλήψεις που διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ., οφείλουν να γίνονται σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της εταιρείας, ο οποίος ορίζει πως στον τομέα της λειτουργίας, η εταιρεία μπορεί να προσλάβει μόνο ηλεκτροδηγούς, εκδότες και ελεγκτές – διακινητές κομίστρου.

Όσον αφορά τη θέση του Σταθμάρχη, σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό, σε αυτή είναι δυνατό να παίρνει προαγωγή το προσωπικό που ήδη εργάζεται στην εταιρεία μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας, έτσι ώστε να υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού.

Όπως επισημαίνει το σωματείο, με την πρόσληψη σταθμαρχών, «δημιουργείται τεράστια αδικία για το
υφιστάμενο προσωπικό καθώς διαταράσσεται η ιεραρχία του» ενώ η συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου «κάνει κουρελόχαρτο τον κανονισμό λειτουργίας.»

Το σωματείο τέλος καλεί την εταιρεία να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνο στις εισαγωγικές ειδικότητες, δηλαδή εκδότες εισιτηρίων, ελεγκτές και ηλεκτροδηγούς.

Αντιδράσεις και για το νέο οργανόγραμμα

Την αντίδρασή του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. προκάλεσε και η απόφαση της διοίκησης να αναζητήσει ιδιώτη ανάδοχο για την επικαιροποίηση/τροποποίηση του οργανογράμματος καθώς και του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της εταιρείας, δεσμεύοντας για το σκοπό αυτό το ποσό των 37.200 ευρώ.

Το σωματείο συμφωνεί με την αναθεώρηση του προηγούμενου οργανογράμματος που χρονολογείται από το 2021 και το οποίο χαρακτηρίζει ως «οργανόγραμμα των δικών μας παιδιών», αφού διαθέτει «πάρα πολλές θέσεις ευθύνης οι οποίες όλες καταλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες» και με αρμοδιότητες τμημάτων που επικαλύπτονται. Ωστόσο, θεωρεί πως η αναθεώρηση αυτή πρέπει να γίνει από το ίδιο το προσωπικό της εταιρείας αφού αυτοί γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της.

Το σωματείο τέλος κρίνει ότι οι αναθέσεις για παροχή τεχνικής υποστήριξης «έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας» τα τελευταία χρόνια προκαλώντας κατασπατάληση πόρων, τη στιγμή που εργαζόμενοι της εταιρείας είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τις εργασίες αυτές.

ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από το προσωπικό για θέσεις σταθμαρχών

Από την πλευρά της ΣΤΑΣΥ διευκρινίζεται πως κατά τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την κάλυψη εκ των έσω της εταιρείας των κενών θέσεων σταθμαρχών στους σταθμούς, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ανταπόκριση. Με δεδομένες τις κενές θέσεις εργασίας στην ειδικότητα αυτή (ενόψει και της παράδοσης των νέων σταθμών στον Πειραιά) αλλά και την αδυναμία κάλυψης των συγκεκριμένων κενών ενδοεταιρικά, η ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην προκήρυξη για 33 θέσεις σταθμαρχών.

Όσον αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας σε άλλες ειδικότητες, η ΣΤΑΣΥ ετοιμάζει και νέες προκηρύξεις θέσεων προσεχώς, σε επιπλέον ειδικότητες. Επιπρόσθετα, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ενίσχυση του προσωπικού της ΣΤΑΣΥ μέσω επιδοτούμενου προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που αφορά την απασχόληση 100 περίπου ανέργων άνω των 50 ετών σε διάφορες θέσεις, μεταξύ αυτών τεχνικοί, ελεγκτές εισιτηρίων και διοικητικοί υπάλληλοι. Το προσωπικό αυτό αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ως και τις αρχές Μαρτίου.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Προκήρυξη για 38 προσλήψεις προσωπικού στο Μετρό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*