Hellenic Train: Βελτίωση της ικανοποίησης των επιβατών σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία

Σημαντική βελτίωση της ικανοποίησης του επιβατικού κοινού της Hellenic Train καταγράφηκε το 2022, σε σχέση με το 2019, πριν από την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία και τα οποία προκύπτουν μέσω ερευνών ικανοποίησης επιβατών και τριμηνιαίων αξιολογήσεων τύπου μυστικού επιβάτη και αφορούν το σύνολο του δικτύου.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε τα σχετικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 καθώς και μία σύγκριση των στοιχείων της περασμένης χρονιάς σε σχέση με το 2019 προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην προ-κόβιντ και στη μετά-κόβιντ εποχή. Όπως αναφέρεται, η Hellenic Train έλαβε εγκαίρως μέτρα προστασίας του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις αλλά και πλέον αυτών, με αποτέλεσμα η επιδημία να λειτουργήσει σαν ευκαιρία για την εταιρεία κυρίως στους τομείς της καθαριότητας, της ασφάλειας, των συνθηκών κλιματισμού εντός των συρμών, αλλά και στη διαθεσιμότητα εισιτηρίων με περισσότερους εναλλακτικούς τρόπους, ενώ μετά τη λήξη των μέτρων, η εταιρεία διατήρησε το ίδιο υψηλό επίπεδο που κατέκτησε τα προηγούμενα έτη.

Στο σχετικό γράφημα με τη σύγκριση μεταξύ του 2019 και του 2022 καταγράφεται βελτίωση της ικανοποίησης των επιβατών σε όλους τους δείκτες ποιότητας. Η πιο θεαματική βελτίωση των ποσοστών αφορά την καθαριότητα των τρένων (από 50% το σε 74,2% το 2022), την ασφάλεια (από 54,4% σε 81,7%) και τον κλιματισμό (από 65,7% σε 87,6%).

Αντίθετα, περίπου στα ίδια επίπεδα πριν και μετά την πανδημία έμεινε η αξιοπιστία των δρομολογίων, η συνέπεια των δρομολογίων, και το πρόγραμμα των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, στόχος είναι να καταγράφονται θετικές βαθμολογίες άνω του 70% σε όλους του Δείκτες Ποιότητας. Το 2019, από το κριτήριο δεν πληρούσαν 13 από τους 15 δείκτες ποιότητας, ενώ το 2022, δεν το πληρούσαν 7 δείκτες ποιότητας.

Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα στοιχεία της Hellenic Train δείχνουν ότι οι επιβάτες:

  • δηλώνουν σε ποσοστό 75,91% πως είναι πολύ ικανοποιημένοι,
  • αξιολογούν από πολύ καλά έως και άριστα την ασφάλεια που αντιλαμβάνονται στο ταξίδι τους σε ποσοστό 84,72%,
  • αξιολογούν πολύ καλά την καθαριότητα των τραίνων σε ποσοστό 75,66%,
  • αξιολογούν πολύ καλά την ταξιδιωτική πληροφόρηση  που λαμβάνουν από την Hellenic Train σε ποσοστό 80,86%,
  • εντοπίζουν αδυναμίες στη συνέπεια των δρομολογίων όπου δηλώνει ικανοποιημένο ποσοστό 59,87%.

Σε 7 δείκτες ποιότητας πάντως δεν επιτεύχθη ο στόχος του 70% ικανοποίησης, με τη χαμηλότερη αξιολόγηση να αφορά την πληροφόρηση επιβατών σε συνθήκες καθυστερήσεων δρομολογίων (37,4%), την πληροφόρηση επιβατών σε συνθήκες διακοπής δρομολογίων (40,6%), τη συχνότητα των δρομολογίων (53,7%) και το πρόγραμμα των δρομολογίων (58,8%).

Σύμφωνα με την Hellenic Train, περιπτώσεις δεικτών ποιότητας στους οποίους δεν καταγράφεται βελτίωση της ικανοποίησης ή θετική αξιολόγηση άνω του 70%, διερευνώνται ώστε να δρομολογηθούν κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για την ίδια την Hellenic Train ή σε συνεργασία με τον ΟΣΕ που είναι ο Διαχειριστής Υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου και χειρίζεται πολλά θέματα σχετικά με τα δρομολόγια, την αξιοπιστία των υποδομών και άλλα κριτήρια ποιότητας.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*