Τα νέα του σιδηρόδρομου: τα ατέλειωτα έργα του ΟΣΕ και τα σχέδια της Hellenic Train

* * * Ένα ακόμα πρόβλημα (ρουτίνας θα λέγαμε) με τρένο στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποίησε την αμαξοστοιχία 57 κοντά στο σταθμό του Παλαιοφάρσαλου την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Στο σημείο μετέβη εφεδρική μηχανή.

* * * Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η διαβούλευση της νέας Περιβαλλοντικής Μελέτης της σιδηροδρομικής γραμμής στη περιοχή της Πάτρας, ως προς τον νέο Επιβατικό Σταθμό του τρένου στο Λιμάνι της Πάτρας ο οποίος χωροθετήθηκε στο ύψος που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, προς την πρώην ΑΒΕΞ.

* * * Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης ενώ ετοιμάζονται και δύο διαγωνισμοί για τα στέγαστρα και τα δάπεδα των αποβαθρών.

* * * Σε ενίσχυση των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών προχωρά η Hellenic Train, όπως τόνισε ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Επενδύσεων και Βιωσιμότητας της εταιρείας, Πέτρος Αρβανίτης, από το βήμα εκδήλωσης, εξηγώντας πως εντός του 2023 θα δημιουργηθεί ένα εσωτερικό δίκτυο σύνδεσης εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, που σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί συνδεόμενο με Σκόπια και Σόφια.

* * * Τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να παραδόσει η ΕΡΓΟΣΕ το τμήμα Πλατύ – Προμαχώνας της περίφημης σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση. Όσον αφορά τη σύμβαση 635 για την εγκατάσταση του ETCS (ευρωπαϊκό σύστημα σηματοδότησης), ο ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι τα τέλη του 2023 μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ η σύμβαση για το ETCS στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδωμένη αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

* * * Το έργο ΣΔΙΤ του ΟΣΕ με διάρκεια 20 ετών για την ανάταξη και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου στη βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή υπό έγκριση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και ΔΣ του ΟΣΕ κ. Σπύρος Πατέρας σε συνέντευξή του. Τα υπόλοιπα δύο έργα για την υπόλοιπη Ελλάδα, θα προωθηθούν σε επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον κ. Πατέρα ο οποίος πάντως δεν έδωσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

* * * Την άνοιξη αναμένεται να έχουμε μειοδότες για τα μεγάλα έργα των επεκτάσεων του Προαστιακού της Αθήνας προς το Λαύριο και τη Ραφήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε αν ο μειοδότης αναμένεται πριν ή μετά τις εκλογές, κάτι που προφανώς και έχει τη σημασία του.

* * * Βόλος: Σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου – Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στις ράγες της ιστορίας // Μαρκόπουλο: Eκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να φέρουν παιδιά και εφήβους σε επαφή με την βιομηχανική και σιδηροδρομική κληρονομιά του Μαρκόπουλου // Σπάρτη: Γιατί το τρένο πρέπει να φτάσει και στη Λακωνική πρωτεύουσα

* * * Ο ΟΣΕ ζητά εκ νέου προσφορά για την φύλαξη εγκαταστάσεών του πλησίον καταυλισμών Ρομά με τη χρήση drone σε Θριάσιο, Θήβα, Παλαιοφάρσαλο-Δομοκό και Σίνδο-Άδενδρο. Ο προϋπολογισμός για περίοδο δύο μηνών φτάνει τα 131.440 ευρώ με ΦΠΑ.

* * * Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου, ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το σχεδιασμός του Υπουργείου σχετικά με την υπογειοποίηση τμήματος της γραμμής Κορίνθου-Πάτρας, καθώς και τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μέσω της οποίας ζητά να ενημερωθεί για το αν υπάρχει σύμβαση μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train για την πραγματοποίηση του δρομολογίου του τρένου του Πηλίου, καθώς και για ποιο λόγω η συγκεκριμένη γραμμή εντάχθηκε στη σύμβαση για τις «άγονες γραμμές» αφού αποτελεί μνημειακή γραμμή.

* * * Μεγάλη Βρετανία: Τοιχογραφία σε κεντρικό σταθμό για την πρώτη γυναίκα μηχανοδηγό της χώρας // Μετά από 4 χρόνια, άνοιξε και πάλι ο ορεινότερος σιδηρόδρομος της χώρας στη Σκωτία // Τσεχία: Φέτος θα ξεκινήσει το έργο για την ανακατασκευή κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στην Πράγα // Εσθονία: Δέκα τρένα από την Skoda θα παραλάβει η εσθονική Elron  // Γαλλία: Συμπληρώθηκαν 3,5 εκατ. χλμ διαδρομών με τρένα που καίνε βιοντίζελ  // Τα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων που θέλει να δρομολογήσει η νέα εταιρεία Le Train // Σοκαρισμένος ο υπουργός Εσωτερικών με το θάνατο γάτας, που την πάτησε «επίτηδες» τρένο // Ευρώπη: Μελέτη προτείνει σημαντική επέκταση των δικτύου σιδηροδρόμων υψηλών ταχυτήτων στην Ευρώπη // Νέο branding για τη συνένωση των Eurostar και Thalys // Τουρκία: Παραδόθηκε σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων προς το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

* * * Την ψηφιοποίηση αρχείων όγκου 330 κιβωτίων ανέθεσε σε εταιρεία η ΕΡΓΟΣΕ αντί ποσού 30.000 ευρώ. Το αρχείο που θα ψηφιοποιηθεί περιλαμβάνει σελίδες μεγέθους από Α4 έως και 4Α0 (επιφάνειας 4 τ.μ. που συνήθως χρησιμοποιούνται για σχέδια).

* * * Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε δέσμευση πίστωσης ύψους 37.500.000 ευρώ ως επιχορήγηση στην Ο.ΣΕ. Α.Ε. για τις λειτουργικές του δαπάνες. Επίσης, το υπυργείο ενέκρινε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης προς τον ΟΣΕ συνολικού κόστους 22.000 ευρώ (για τα έτη 2023 και 2024) για την «Προμήθεια αυτόνομου συστήματος μέτρησης και καταγραφής ταχύτητας διέλευσης συρμών RAILSPIDER».

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*