Μεταβατικοί πρόεδροι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ – Ανακοίνωση Hellenic Train για την εκπαίδευση του προσωπικού

Τους νέους μεταβατικούς προέδρους του ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά την παραίτηση, πριν από μία εβδομάδα των προηγούμενων επικεφαλής των δύο οργανισμών. Μέχρις ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή των επόμενων διοικήσεων, τις θέσεις αυτές αναλαμβάνουν επιχειρησιακά στελέχη των δύο οργανισμών.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των νέων διοικητών των δύο οργανισμών.

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με Βουλή και κόμματα

Σήμερα, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης απέστειλε επιστολές προς τη Βουλή αλλά και προς πολιτικά κόμματα με τις οποίες τίθεται στη διάθεσή τους για ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, επιστολές εστάλησαν προς τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κύριο Γεώργιο Βλάχο, αλλά και προς τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων.

Ανακοίνωση Hellenic Train για το προσωπικό

Ανακοίνωση – απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την επάρκεια της εκπαίδευσης του προσωπικού εξέδωσε η Hellenic Train.

Όπως αναφέρεται, οι ειδήσεις είναι «αβάσιμες» και όλο το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον, όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Όσον αφορά τις αβάσιμες ειδήσεις σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών μας και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, η Hellenic Train – αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας – τονίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*