Hellenic Train: Προτίθεται να καταβάλει αποζημιώσεις παρά την χαριστική εξαίρεση από την κυβέρνηση – Η διαδικασία για τους συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή της να μην ενεργοποιήσει την εξαίρεση από την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών ανακοίνωσε σήμερα η Hellenic Train.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Train με απόφαση του τότε Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη από το 2019, η οποία διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα, είχε εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 1371/2007  για την αποζημίωση επιβατών σε περίπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων τους. 

Πριν από ένα χρόνο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταργήσει τη συγκεκριμένη εξαίρεση από την εφαρμογή του κανονισμού, αυτό όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, ένα χρόνο αργότερα.

Τότε, ο κ. Καραμανλής είχε εξηγήσει ότι ο λόγος της εξαίρεσης της Hellenic Train ήταν πως αν η εταιρεία κατέβαλε αποζημιώσεις στους επιβάτες, θα μπορούσε στη συνέχεια να στραφεί κατά του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ, ο οποίος όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Hellenic Train:

 

Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:
 
• Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007(
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:315:0014:0041:el:PDF)
 
• Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη που μπορεί να παράσχει
 
Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.
 
Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548.
 
Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε πατήστε εδώ – https://www.hellenictrain.gr/politiki-aporritoy].

athenstransport.com

Σε αργία ο προϊστάμενος του σταθμάρχη Λάρισας – Στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος του ΟΣΕ – Ανακοίνωση και από Hellenic Train

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*