Hellenic Train: Προκαταβολή αποζημίωσης σε συγγενείς θυμάτων και τραυματίες

Προκαταβολή της αποζημίωσης σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και τραυματίες θα καταβάλλει η Hellenic Train, με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το ποσό ανέρχεται σε 42.000 ευρώ για τις οικογένειες των θυμάτων, 10.000 ευρώ για τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 5.000 ευρώ για τραυματίες που δεν νοσηλεύονται πλέον. Επιπλέον, θα καταβληθούν 300 ευρώ σε όλους όσοι επέβαιναν το τρένο και τις οικογένειες των θυμάτων, ως αποζημίωση για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.

Όπως επισημαίνει η Hellenic Train, η αποζημίωση αυτή υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες, ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Η Hellenic Train θα καταβάλει προκαταβολή στις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023 για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών τους.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να διαμορφωθούν οι προκαταβολές ως εξής:

1.      Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

2.      Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές.

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 € για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Hellenic Train γνωστοποίησε απλοποιημένες διαδικασίες για την άμεση καταβολή των παραπάνω προκαταβολών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών ομάδων για τη συλλογή και διεκπεραίωση των απαιτήσεων και την άμεση επικοινωνία με τους δικαιούχους.

Με την προκαταβολή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, η HellenicTrain υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*