Καταγγελία για τον νέο πρόεδρο του ΟΣΕ: «πληρωνόταν ως εξωτερικός σύμβουλος για θέματα συντήρησης τηλεδιοίκησης»

ΕΡΓΟΣΕ

Για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του ΟΣΕ για τη μη λειτουργία των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στο σιδηρόδρομο κατηγορεί με δήλωσή του τη Νέα Δημοκρατία ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παππάς, ο μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης ήταν προηγουμένος εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης του ΟΣΕ για θέματα συντήρησης συστημάτων, αποκατάστασης ζημιών και τηλεδιοίκησης. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παππά, πρόκειται για τον άνθρωπο που ως σύμβουλος φέρει ευθύνη για την κατάσταση της υποδομής. 

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που δημοσιοποιεί ο κ. Παππάς, ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης κατονομάζεται ως «εξειδικευμένο στέλεχος» της εταιρείας LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. η οποία τον Απρίλιο του 2022 είχε λάβει ανάθεση για «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ σε διαχείριση τεχνικών θεμάτων Υποδομής, Σηματοδότησης, Τηλεδιοίκησης και Η/Μ Εγκαταστάσεων κλπ» αντί ποσού 34.720 ευρώ με ΦΠΑ.

Η διάρκεια της σύμβασης ήταν 12 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. 

Ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή, επέλεξε για διευθύνοντα σύμβουλο, μετά το δυστύχημα, τον άνθρωπο που ως σύμβουλος φέρει ευθύνη για την κατάσταση της υποδομής.»

Χτες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τους δύο μεταβατικούς διευθύνοντες σύμβουλος σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ μέχρις ότου προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την πλήρωση των θέσεων. 

Η δήλωση του κ. Νίκου Παππά:

«Επιχείρηση συγκάλυψης σε πλήρη εξέλιξη. Η Ν.Δ. τοποθέτησε επικεφαλής στον ΟΣΕ τον υπεύθυνο για την κατάσταση της τηλεδιοίκησης και της υποδομής» 
 
 
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί αγωνιωδώς να αποκρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες της.
 
Ο κ. Καραμανλής κρύβεται.
 
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ παραιτήθηκαν στα… λόγια και συνέχισαν να «τρέχουν» τους Οργανισμούς, παρότι ελεγχόμενοι. Τελικώς, αποχώρησαν μετά τις καταγγελίες μας.
 
Σήμερα, στον ΟΣΕ τοποθετείται μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Τερεζάκης. 
 
Ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα ήταν εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης του ΟΣΕ για θέματα συντήρησης συστημάτων, αποκατάστασης ζημιών και τηλεδιοίκησης. 
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή, επέλεξε για διευθύνοντα σύμβουλο, μετά το δυστύχημα, τον άνθρωπο που ως σύμβουλος φέρει ευθύνη για την κατάσταση της υποδομής. 
 
Η επιχείρηση συγκάλυψης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 
 
athenstransport.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*