Κατέρρευσε -ξανά- κομμάτι της οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες

Φωτογραφία: Αννα Π./athenstransport.com

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν δύο επιβάτες της λεωφορειακής γραμμής Χ95 το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου όταν μέρος της οροφής του λεωφορείου κατέρρευσε πάνω τους.

Ευτυχώς καθώς το κομμάτι δεν ήταν βαρύ δεν τραυματίστηκαν από την πτώση του καλύμματος της οροφής.

Το περιστατικό συνέβη όταν το λεωφορείο που κινούταν με προορισμό το Αεροδρόμιο, διέρχοταν από τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95 έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όταν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.

Φωτογραφία: Αννα Π./athenstransport.com

Σύμφωνα με αναγνώστρια του Athens Transport Άννα Π. που είναι εργαζόμενη στο Αεροδρόμιο και επέβαινε στο λεωφορείο, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού, με το κομμάτι της οροφής να βρίσκεται στα καθίσματα μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στο Αεροδρόμιο.

Φωτογραφία: Αννα Π./athenstransport.com

Πριν από 20 μέρες ανάλογο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 040 στο Νέο Φάληρο. Και σε εκείνη την περίπτωση η πτώση του καλύμματος της οροφής δεν τραυμάτισε ευτυχώς κάποιο επιβάτη.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιότερων λεωφορείων που κινούνται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας, κάποια εκ των οποίων έχουν ηλικία που φτάνει τα 30 χρόνια.

Προβλήματα όμως ενίοτε παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*