Έπεσε τμήμα της οροφής λεωφορείου ενώ μετέφερε επιβάτες

Τυχεροί στάθηκαν οι 40 περίπου επιβάτες ενός λεωφορείου της ΟΣΥ σήμερα το μεσημέρι, καθώς τμήμα της οροφής του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια δρομολογίου σήμερα το μεσημέρι καθώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο στη γραμμή 040 Πειραιάς – Σύνταγμα όταν το καπάκι του air condition αποκολλήθηκε και έπεσε στον διάδρομο.

«Ευτυχώς δεν υπήρχαν όρθιοι επιβάτες, αλλιώς θα τους είχε πάρει το κεφάλι» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο επιβάτης του συγκεκριμένου λεωφορείου.

«Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο, την ώρα που το λεωφορείο κινούνταν στην Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Στα καλά καθούμενα ξεκόλλησε ένα τμήμα της οροφής και έπεσε κάτω. Φωνάζαμε στον οδηγό να σταματήσει γιατί δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. Τελικά μας κατέβασε όταν στρίψαμε στην Θησέως» εξήγησε.

Μόλις πριν από δύο μέρες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτης δήλωσε πως μετά τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που επείγουν για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με ασφάλεια, θα ασχοληθεί και με τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

https://twitter.com/jo_taouxis/status/1634218082167312384

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν λεωφορεία της ΟΣΥ τα οποία έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια δρομολογίων με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των λεωφορείων αυτών αλλά ούτε και έχουν ποτέ παραδεχτεί δημόσια ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες παρά τα συνεχή περιστατικά σοβαρών βλαβών έως και πυρκαγιών.

Προβλήματα όμως παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Καταγγελίες για την κατάσταση των λεωφορείων στην ανατολική Αττική

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*