Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς – Σε επόμενη συνάντηση οι αποφάσεις

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων και αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αναφέρεται πως η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πως η απεργία συνεχίζεται μέχρι και αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το πώς θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια με την επανεκκίνησή τους, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό θα μειωθούν προκειμένου να τεθούν σε ισχύ νέες δικλείδες ασφαλίας, όπως η εργασία δύο σταθμαρχών ανά πόστο.

Τα σωματεία των σιδηροδρομικών προς το παρόν έχουν εξαγγείλει απεργία μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου όταν και θα αποφασιστεί αν οι κινητοποιήσεις θα παραταθούν ή όχι.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας να ξεκινήσουν νωρίτερα από τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου εκκρεμούν και εργασίες αποκατάστασης της γραμμής στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Train έχει αρχίσει να αποζημιώνει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών και πολλαπλών διαδρομών για την περίοδο από την 1η Μαρτίου ως τη λήξη των καρτών.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Hellenic Train: Επιστροφή ποσών από εισιτήρια και κάρτες – Αναμονή για την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*