Μεγάλη ζήτηση για το Γερμανικό εισιτήριο των 49 ευρώ

Μεγάλη είναι η ζήτηση στη Γερμανία για το νέο ενιαίο εισιτήριο των 49 ευρώ το οποίο παρέχει πρόσβαση σε σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για ένα μήνα. Στις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του πωλήθηκαν 250.000 εισιτήρια μόνο μέσω των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών.

Το πολυαναμενόμενο Deutschlandticket ξεκίνησε να πωλείται στις 3 Απριλίου στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Deutsche Bahn καθώς και μέσω της εφαρμογής της εταιρείας. Με 250.000 εισιτήρια να πωλούνται μέσα σε τρεις μέρες, το υπουργείο χαρακτήρισε το λανσάρισμα του νέου εισιτηρίου ως επιτυχές. Η πρωτοβουλία για αυτό το νέο εισιτήριο ήρθε μετά το επίσης δημοφιλές εισιτήριο των 9 ευρώ το οποίο ήταν διαθέσιμο τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους. πουλώντας 52 εκατομμύρια εισιτήρια.

Όπως και το προηγούμενο εισιτήριο, το εισιτήριο των 49 ευρώ έχει σκοπό να προσφέρει οικονομική ανάσα στους πολίτες εν μέσω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας. Ταυτόχρονα, ένας ακόμα στόχος είναι να αυξηθεί η ελκυστικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έναντι της οδήγησης.

Το Deutschlandticket διατίθεται με τη μορφή συνδρομής που κοστίζει 49 ευρώ το μήνα. Η συνδρομή αυτή ανανεώνεται σε μηνιαία βάση μέχρις ότου ακυρωθεί από τον επιβάτη. Οι κάτοχοί του μπορούν να μετακινούνται με τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες της χώρας, καθώς και με τα περιφερειακά και προαστιακά τρένα (σε δεύτερη θέση) με εξαίρεση τα τρένα μεγάλων αποστάσεων ICE της Γερμανίας.

Σύμφωνα με μια πρόβλεψη της Εθνικής Ένωσης Κυκλοφορίας της Γερμανίας VDV την οποία επικαλείται το υπουργείο, το εισιτήριο των 49 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 5,6 εκατομμύρια νέους επιβάτες.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 1η Μαΐου και μετά και έχει ψηφιακή μορφή που μπορεί να αποθηκευτεί σε κινητά και κάρτες με τσιπ. Για εταιρείες συγκοινωνιών που δεν διαθέτουν αυτού του είδους τα μέσα είναι δυνατή και η έκδοση χάρτινου εισιτηρίου με κωδικό QR, ωστόσο το υπουργείο έχει θέσει ως προθεσμία το τέλος του έτους για την χρήση ψηφιακών μέσων πληρωμής στις συγκοινωνίες όλης της χώρας.

Πηγή: railtech.com, επιμέλεια: Αλέξανδρος Λιάρος

athenstransport.com

Γερμανία: συμφωνία για το νέο «εισιτήριο των 49 ευρώ»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*