Ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και δύο ακόμα στελεχών για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Φωτογραφία: athenswalk/Wikimedia Commons

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σήμερα κατά του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, αλλά και δύο μελών της επιτροπής που αποφάσισε τη μετάταξη στον οργανισμό του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, καθώς και κατά δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκε την μετάταξη 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη και συγκεκριμένα των κ.κ. Κοτταρά και Κολιοπούλου.

Για την δίωξη έχει ενημερωθεί ο Εφέτης Ανακριτής και αναμένεται οι τρεις να κληθούν σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πατέρας είχε παραιτηθεί μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Σύμφωνα και με το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η μετάταξη του σταθμάρχη δεν έπρεπε να προχωρήσει, αφού η σχετική υπουργική απόφαση για την αύξηση του ορίου ηλικίας (το οποίο αρχικά ο σταθμάρχης το ξεπερνούσε) υπεγράφη ένα περίπου μήνα μετά τη συνεδρίαση της αρμόδια επιτροπής που εισηγήθηκε την μετάταξη αυτή.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε σχετικά: 

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, κ. Πατέρα, για παράβαση καθήκοντος για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή.

Ταυτόχρονα, η δίωξη και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι η μετάταξη ήταν νόμιμη.

Η προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών τελικά είχε ημερομηνία λήξης. Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη είναι εγκληματικές και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο».

Με δική του ανακοίνωση, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος δήλωσε:

Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών» προσθέτωντας ότι «η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία».

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε νωρίτερα σήμερα η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*