Υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον

Αττικό Μετρό Α.Ε.

Με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον. Φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο μεγάλο διαγωνισμό που ξεκίνησε στις αρχές τις χρονιάς κατέθεσαν -ύστερα από τέσσερις παρατάσεις- σύμφωνα με πληροφορίες οι Τέρνα, Άκτωρ, Άβαξ και Intrakat.

Ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 550.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ αφορά επέκταση της γραμμής μήκους περίπου 4 χλμ. με τρεις νέους σταθμούς: Παλατιανή, Ίλιον και «Άγιος Νικόλαος». Επιπλέον, στο σταθμό Παλατιανή θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ τριών επιπέδων, ενώ στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση/αντικατάσταση ορισμένων Η/Μ συστημάτων σε μεγάλο τμήμα των γραμμών 2 και 3 καθώς και η επέκταση του αμαξοστασίου του Ελαιώνα.

Το τμήμα της γραμμής 2 μέχρι την περιοχή του Αγίου Νικολάου εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 67.000 επιβάτες ημερησίως;. Σε ακτίνα 500μ. από τους 3 νέους σταθμούς θα εξυπηρετούνται περίπου 42.000 κάτοικοι, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το άνοιγμα των φακέλων του διαγωνισμού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ η β΄ φάση του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο. Η διάρκεια της σύμβασης φτάνει τους 57 μήνες (από την υπογραφή της).

Σημειώνεται ότι η Αττικό Μετρό ετοιμάζει διαγωνισμούς μελετών για τις νέες επεκτάσεις της γραμμής 1 του Μετρό προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, της γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα αλλά και την επέκταση της γραμμής 4 προς το Μαρούσι.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*