Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον

Share

    Με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον. Φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο μεγάλο διαγωνισμό που ξεκίνησε στις αρχές τις χρονιάς κατέθεσαν -ύστερα από τέσσερις παρατάσεις- σύμφωνα με πληροφορίες οι Τέρνα, Άκτωρ, Άβαξ και Intrakat.

    Ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 550.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ αφορά επέκταση της γραμμής μήκους περίπου 4 χλμ. με τρεις νέους σταθμούς: Παλατιανή, Ίλιον και «Άγιος Νικόλαος». Επιπλέον, στο σταθμό Παλατιανή θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ τριών επιπέδων, ενώ στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση/αντικατάσταση ορισμένων Η/Μ συστημάτων σε μεγάλο τμήμα των γραμμών 2 και 3 καθώς και η επέκταση του αμαξοστασίου του Ελαιώνα.

    Το τμήμα της γραμμής 2 μέχρι την περιοχή του Αγίου Νικολάου εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 67.000 επιβάτες ημερησίως;. Σε ακτίνα 500μ. από τους 3 νέους σταθμούς θα εξυπηρετούνται περίπου 42.000 κάτοικοι, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Το άνοιγμα των φακέλων του διαγωνισμού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ η β΄ φάση του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο. Η διάρκεια της σύμβασης φτάνει τους 57 μήνες (από την υπογραφή της).

    Σημειώνεται ότι η Αττικό Μετρό ετοιμάζει διαγωνισμούς μελετών για τις νέες επεκτάσεις της γραμμής 1 του Μετρό προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, της γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα αλλά και την επέκταση της γραμμής 4 προς το Μαρούσι.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

    Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον

 
 

Διαβάστε Περισσότερα