Eκκένωση συρμού του Προαστιακού στην Κινέτα και παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Συρμός του Προαστιακού της Αθήνας από την Αθήνα προς το Κιάτο εκκενώθηκε στο σταθμό της Κινέτας αργά το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανοδηγός ζήτησε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν καθώς παρατηρήθηκαν σπινθήρες, καπνός και έντονη οσμή καμένου κάτω από το δεύτερο βαγόνι του συρμού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα τρία οχήματα με 7 πυροσβέστες,

Επιβάτης στο συρμό, ανέφερε μιλώντας στο Athens Transport:

Μύριζε κάτι σαν να καιγόταν και κάποιοι πήραν τηλέφωνο. Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε στα Μέγαρα, σταμάτησαν το τρένο, έβγαλαν το κόσμο έξω. Μετά από κάμποσο είδαν ότι δεν έβγαζε καπνό, γιατί είχε σταματήσει και μετά έδωσαν οδηγία να συνεχίσει την διαδρομή του. Κατά την διαδρομή έγινε πάλι το ίδιο και τους κατέβασαν όλους στη Κινέτα.

Σύμφωνα με την Hellenic Train επρόκειτο για μία μηχανική βλάβη η οποία δεν ήταν επικίνδυνη ωστόσο προκάλεσε την ταλαιπωρία των επιβατών.

Εξαιτίας του συμβάντος προκλήθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων στα δρομολόγια της γραμμής του Κιάτου. Συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία 2305 (Κιάτο-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 21:31, είχε 82 λεπτά καθυστέρηση από την Κόρινθο ενώ καταργήθηκε εντελώς η αμαξοστοιχία 2303 (Mέγαρα- Aθήνα) με ώρα αναχώρησης 21:31.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*