Καταδρομική επίθεση και βανδαλισμοί στο σταθμό του Συντάγματος

Αρχείο/Φωτογραφία: ΕΡΤ

Ο πλέον πολυσύχναστος σταθμός του Μετρό της Αθήνας, ο σταθμός του Συντάγματος βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο ομάδας ατόμων που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023.

Ήταν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση πορείας στο κέντρο της Αθήνας από αντιεξουσιαστές, όταν ομάδα ατόμων εισήλθε στο σταθμό και έσπασε ακυρωτικά μηχανήματα ενώ έγραψε και συνθήματα στους τοίχους.

Στο στόχαστρο των βανδάλων μπήκαν και μηχανήματα ATM καθώς και ένας αυτόματος πωλητής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ίδια ομάδα ατόμων άνοιξε πανό με συνθήματα και πέταξε πυροσβεστήρες στους άνδρες των ΜΑΤ στα Προπύλαια, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν να διεισδύσουν σε άλλη πορεία αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν σε πέντε προσαγωγές.

Οι καταδρομικές επιθέσεις σε σταθμούς του Μετρό, που είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται μία επικίνδυνη κανονικότητα του Σαββατοκύριακου.

Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα τέσσερα άτομα είχαν συλληφθή στο κέντρο της Αθήνας για επίθεση κατά αστυνομικών αλλά και για φθορές σε έναν αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Πριν από δύο βδομάδες, ομάδα ατόμων είχε πραγματοποιήσει καταδρομική επίθεση στο σταθμό του Θησείου προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου και πετώντας μπογιές, και πάλι ύστερα από συγκέντρωση.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*