ΟΑΣΑ: Αυξάνεται η χρήση εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών και οι αγορές online

Αύξηση της αγοράς προϊόντων κομίστρου πολλαπλών διαδρομών για τις συγκοινωνίες της Αθήνας αλλά και της αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικύου παρατηρείται σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι στις δέκα επικυρώσεις πραγματοποιούνται πλέον με προϊόντα πολλαπλών διαδρόμων. Ενδεικτικά, το 2022 το εισιτήριο των 10+1 διαδρομών παρουσίασε αυξημένο μερίδιο χρήσης (31%), έναντι 29% το 2021. Η τάση αυτή αποτυπώνεται και το 2023.

Τάση ανόδου παρατηρείται σε όλα τα παρεμφερή εισιτήρια που προσφέρουν έκπτωση σε σχέση με την αγορά μεμονομένων ενιαίων εισιτηρίων αξίας 1,20 ευρώ. Έτσι, το διπλό ενιαίο εισιτήριο (αξία 2,30 ευρώ), αντιστοιχεί σε 1,15 ευρώ ανά εισιτήριο, το πενταπλό εισιτήριο (αξία 5,70 ευρώ) σε 1,14 ευρώ ανά εισιτήριο και το εισιτήριο 10+1 διαδρομών (αξία 12 ευρώ) σε 1,09 ευρώ ανά εισιτήριο.

Ομοίως, με τη χρήση κάρτας 30 ημερών (αξία 27 ευρώ), το ημερήσιο κόστος ανέρχεται σε 0,90 ευρώ και με την ετήσια κάρτα που κοστίζει 300 ευρώ, το ημερήσιο κόστος είναι μόλις 0,82 ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου και της ανανεωμένης ιστοσελίδας oasa.gr. Το διαδίκτυο μάλιστα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο στις εισπράξεις από όλα τα υπόλοιπα κανάλια πώλησης, με αύξηση 92,6% το 2022 έναντι του 2021 (σ.σ. σημειώνεται ότι το 2021 η επιβατική κίνηση ήταν περιορισμένη και λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού).

Τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις μέσω διαδικτύου είναι η ATH.ENA card 30 ημερών με 23,9% και ακολουθεί το πολλαπλό εισιτήριο 10+1 διαδρομών με 20,8%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η απήχηση των προϊόντων πολλαπλών διαδρομών τα οποία συνοδεύονται από σημαντικές εκπτώσεις, όπως επίσης και η αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων του ΟΑΣΑ, δείχνουν ότι το επιβατικό κοινό είναι πλέον ώριμο να αξιοποιήσει τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός, επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν μετακίνησης ανάλογα με τις ανάγκες του» προσθέτωντας πως «προσφέρουμε πληθώρα επιλογών τόσο σε αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες όσο και όσους αξιοποιούν περιστασιακά τις υπηρεσίες μας. Ασφαλώς το όφελος είναι ανάλογο. Η βασική τιμή του 1,2 ευρώ μειώνεται σε 1,09 για αγορά 10+1 εισιτήριων και φτάνει στα 0,82 ευρώ ημερησίως για προμήθεια ετήσιας κάρτας.

Παράλληλα εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών και επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον σταθερά αυξανόμενο βαθμό ανταπόκρισης του επιβατικού κοινού σε αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*