Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ηλεκτρικά λεωφορεία για τα αστικά ΚΤΕΛ με ευρωπαϊκούς πόρους – Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣ

Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίου, η Ειδική Γραμματέας Δώρα Ρήγα και ο Γενικός Γραμματέας Αριστείδης Οφίδης.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Η χρήση των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί κοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητα για την ελληνική περιφέρεια. Για το λόγο αυτό εξετάζουμε τα αιτήματα που διατυπώνονται από την ΠΟΑΣ και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προωθούμε μεταρρυθμίσεις στις οδικές επιβατικές μεταφορές.

Εκτός των άλλων, αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα αστικά ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου τους.

Στη σύσκεψη ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που χρίζουν της μέριμνας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*