ΣΤΑ.ΣΥ.: Η αστυνομία ενημερώθηκε για την κίνηση χούλιγκαν στο δίκτυο του ΗΣΑΠ

reinholdbehringer/flickr.com

Αντιληπτή έγινε από το προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ. η κίνηση στη γραμμή του ΗΣΑΠ των Κροατών χούλιγκαν που αργότερα εξαπέλησαν δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, (η οποία, όπως πλέον γνωρίζουμε, δεν παρενέβη εγκαίρως), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται, το βράδυ τη Δευτέρας 7 Αυγούστου, πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό «Ειρήνη» και έγινε άμεσα αντιληπτή από τον σταθμάρχη. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ., που αφορά την φύλαξη εγκαταστάσεων της εταιρείας από αστυνομικούς.

Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό «Περισσός» χωρίς προφανώς να γίνει κάποια άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

Τέλος, όπως σημειώνεται, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των σταθμών του ΗΣΑΠ πρόκειται να παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χούλιγκαν αφού πάρκαραν τα οχήματά τους στο ΟΑΚΑ, επιβιβάστηκαν σε συρμό του ΗΣΑΠ από το σταθμό Ειρήνη και αποβιβάστηκαν στον Περισσό άπο όπου κινηθηκαν ως το γήπεδο της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η αστυνομία δεν παρενέβη πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αν και ήταν ενήμερη για τις κινήσεις των ατόμων αυτών.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*