Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Αυτοψία της Υφυπουργού Μεταφορών σε ΚΤΕΛ Λάρισας & Μαγνησίας – Επαναφορά δρομολογίων της Hellenic Train

Share

  Αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στα οκτώ αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας είχε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, αρμόδια για τις Μεταφορές, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) Άρη Σακελλαρίου και μέλη των διοικήσεων από τα αστικά ΚΤΕΛ Λάρισας, Βόλου και Καρδίτσας, καθώς και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Λάρισας και Μαγνησίας.

  Η Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στα αμαξοστάσια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όπου διαπίστωσε επί τόπου τις ζημιές σε υποδομές και λεωφορεία.

  Σε δήλωσή της η κα Χριστίνα Αλεξοπούλου τονίζει: «Στόχος μας είναι η άμεση επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών, που απαιτούνται για την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του κοινού, το οποίο μετακινείται από και προς τις πληγείσες περιοχές.

  Με βάση τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται με συνέπεια και προγραμματισμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, ανάθεση και υλοποίηση έργων μέσω του Μηχανισμού Στήριξης, για την επιστροφή στην κανονικότητα».

  Επαναφορά δρομολογίων προς Καλαμπάκα

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, επανακυκλοφορούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 882 και 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα- Αθήνα).

  Ειδικότερα, το δρομολόγιο 882 (ώρα αναχώρησης 08:28 από ΣΣ Λαρίσης) θα πραγματοποιείται με τρένο στη διαδρομή Αθήνα- Λειανοκλάδι. Ακολούθως, οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία από το Λειανοκλάδι έως την Καλαμπάκα και ενδιάμεσες στάσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

  Αντίστοιχα, το δρομολόγιο 887 (ώρα αναχώρησης 16:58) θα πραγματοποιείται με λεωφορείο από την Καλαμπάκα μέχρι τον ΣΣ Λειανοκλαδίου, με στάσεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και στη συνέχεια μετεπιβίβαση σε αμαξοστοιχία με προορισμό την Αθήνα.

  Υπενθυμίζεται ότι, το τμήμα Λειανακλάδι – Καλαμπάκα- Λειανοκλάδι εξυπηρετείται με λεωφορεία λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών.

  athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα