Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Χ. Αλεξοπούλου: Συνάντηση με εκπροσώπους της Yutong για την προμήθεια των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων

Share

  Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για την προμήθεια 250 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και της συνεδρίασης στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, o Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της Yutong Jack Liη Account Manager Ευρώπης Frances Fanκαι οι Διευθυντές Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου Μιχάλης Κωνσταντίνου και Πάνος Μοσχανδρέου.

  Συζητήθηκαν τα θέματα συνεπούς τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ώστε τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία να τεθούν σε κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

  Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου επισήμανε:

  «Κάναμε τις απαραίτητες επισημάνσεις ώστε να τηρηθούν με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί και να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας  έναντι του επιβατικού κοινού. Τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

  Αποτελεί βασική μέριμνα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διότι πρόκειται για μια βαθιά φιλολαϊκή πολιτική, που ωφελεί άμεσα εκατομμύρια πολίτες».

  athenstransport.com

  Πράσινο φως για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της Αθήνας (αναμένονται τον Απρίλιο), προβληματισμός για τα λεωφορεία φυσικού αερίου

 
 

Διαβάστε Περισσότερα