Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σάββατο 5 Οκτωβρίου: Τροποποιούνται τα δρομολόγια του Τραμ

0
Διακόπτονται τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή του Ελληνικού το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024 λόγω έκτακτων εργασιών στο χώρο ανάπλασης του Ελληνικού. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια στη Γραμμής 7 του Τραμ “Ασκληπιείο Βούλας  – Αγία Τριάδα Πειραιά”  από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα...

Κι όμως, σε μια χώρα οι οδηγοί λεωφορείων θέλουν να ακούν ‘καλημέρα’ από τους επιβάτες

Share

    Μπορεί στην Αθήνα, οι πινακίδες που αναγράφουν “Μην Ομιλείτε στον Οδηγό” να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε αστικού λεωφορείου και πολλοί οδηγοί να ζητούν την πλήρη απομόνωση της θέσης του οδηγού από τους επιβάτες, σε μια άλλη πόλη και χώρα όμως οι οδηγοί χαίρονται να ακούν μια ‘καλημέρα’ από τους επιβάτες τη στιγμή που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από το λεωφορείο.

    Στη συνοικία Hammersmith του Λονδίνου δοκιμάστηκε πιλοτικά η τοποθέτηση αυτοκόλλητων στις πόρτες κάποιων λεωφορείων τα οποία ενθαρύνουν τους επιβάτες να πουν ‘καλημέρα’ ή ‘ευχαριστώ’ στον οδηγό.

    Μπορεί τα αυτοκόλλητα να είχαν μικρό αντίκτυπο στον αριθμό των επιβατών που μίλησαν στον οδηγό (από 2 στους 10 επιβάτες στα λεωφορεία χωρίς αυτοκόλλητα, σε 3 στους 10 επιβάτες στα λεωφορεία με αυτοκόλλητα), ωστόσο έρευνα πως για πολλούς οδηγούς έστω μία ‘καλημέρα’ από τους επιβάτες έχει τη σημασία της.

    Η έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, τον οργανισμό Transport for London (TfL) και την ερευνητική εταιρεία Neighborly Lab, διαπίστωσε επίσης ότι αν και περισσότερο από το 80% των επιβατών σε μια στάση λεωφορείου πιστεύει ότι μία κουβέντα προς τον οδηγό έχει θετικό αντίκτυπο,  λιγότερο από το ένα τέταρτο στην πραγματικότητα το επιχειρεί.

    Ορισμένοι οδηγοί λεωφορείων -οι οποίοι λαμβάνουν μισθούς κατά μέσο όρο από 30.300 ευρώ το χρόνο ως και περισσότερα από 36.100 ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Go Ahead London που διαχειρίζεται το ένα τέταρτο των λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας- είπαν ότι η αλληλεπίδραση με τους επιβάτες τους έκανε να αισθάνονται κατανόηση, σεβασμό και εκτίμηση από τους επιβάτες.

    Η Δρ Gillian Sandstrom, διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για την Καλοσύνη του Πανεπιστημίου του Sussex, είπε ότι τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι «μικρο-αλληλεπιδράσεις σαν αυτές είναι πιο καλοδεχούμενες και πιο ουσιαστικές από ό,τι οι περισσότεροι πιστεύουμε ».

    Ο Tom Cunnington, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης λεωφορείων της TfL, δήλωσε: «Η αναγνώριση μεταξύ των εργαζόμενων και των επιβατών είναι κάτι που πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερο και ελπίζω αυτό να επεκταθεί σε όλο το Λονδίνο».

    Πηγή: bbc.com, επιμέλεια: Αλέξανδρος Λιάρος

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα