Νέα προκήρυξη για προσλήψεις ΑμεΑ στο Μετρό, έρχονται και προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ

Μετά από την πρόσληψη 93 ατόμων τον περασμένο μήνα, από επιλαχόντες της προκήρυξης 01/2020, η ΣΤΑ.ΣΥ. εξέδωσε την προκήρυξη 03/2023 για την πρόσληψη 10 ατόμων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογική και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά Ατόμων με Αναπηρία.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 10 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 και του άρθρου 28 του ν. 4765/2021 ως εξής:

  • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 5 θέσεις: ΠΕ Επόπτης Διακίνησης και Καταμέτρησης Κομίστρου (1 θέση), ΠΕ Λογιστής (1 θέση), ΠΕ Υπάλληλος Ανθρωπίνου Δυναμικού (2 θέσεις) και ΠΕ Υπάλληλος Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (1 θέση).
  • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 2 θέσεις: ΤΕ Υπάλληλος Ανθρωπίνου Δυναμικού (1 θέση) και ΤΕ Υπάλληλος Προμηθειών (1 θέση).
  • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 3 θέσεις: ΔΕ Καταμετρητής Κομίστρου (1 θέση), ΔΕ Υπάλληλος Διαχείρισης Προστίμων (1 θέση) και ΔΕ Υπάλληλος Προμηθειών (1 θέση).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας https://proslipseis.stasy.gr από τις 4 ως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες για την προκήρυξη στο τέλος του άρθρου.

98 προσλήψεις τον Αύγουστο, ακολουθούν 64 επιπλέον προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ

Αυγουστιάτικη έκπληξη έλαβαν δεκάδες συμμετέχοντες στην προκήρυξη 1/2020 της ΣΤΑ.ΣΥ. αφού στις αρχές του μήνα η εταιρεία δημοσιοποίησε τη λίστα 98 νεοπροσληφθέντων μεταξύ επιλαχόντων της ίδιας προκήρυξης και συγκεκριμένα, 59 οδηγών συρμών (ΔΕ Λειτουργίας), και 39 τεχνιτών (14 ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων, 15 ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών και 10 ΔΕ Μηχανοτεχνιτών).

Όπως είχε εξαγγελθεί προηγουμένως, η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ αναμένεται να γίνει μεταξύ επιλαχόντων της προκήρυξης 1/2020 και όχι με έκδοση νέας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πιο γρήγορα.

Επιπλέον, η ΣΤΑΣΥ αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση για ένα έτος της σύμβασης εργασίας 10 εργαζόμενων από το «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών» της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), καθώς κρίθηκαν επαρκείς από την ιεραρχία τους.

Επιλογή της ΣΤΑ.ΣΥ. είναι να συνεχιστούν οι προσλήψεις προσωπικού μέσω ΔΥΠΑ. Μέσα στον τελευταίο χρόνο προσελήφθησαν 226 υπάλληλοι σε καίριους τομείς της Διοίκησης και Λειτουργίας της ΣΤΑ.ΣΥ. (ελεγκτές και εκδότες κομίστρου, τεχνίτες, διοικητικοί υπάλληλοι) και επίκειται η πρόσληψη 64 ακόμη.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*