Τετάρτη 4 Οκτωβρίου: Προβλήματα στην κυκλοφορία του Προαστιακού της Αθήνας – Πού οφείλονται τα προβλήματα

athenstransport.com

Ενημέρωση ώρα 17:35

Λόγω της βλάβης στην τηλεδιοίκηση, οι αμαξοστοιχίες 4241 & 4240 (Κάντζα- Α. Λιόσια- Κάντζα) καταργούνται μερικώς στο τμήμα Νερατζιώτισσα – Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα.

Επίσης καταργουνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4232 & 4237 (Α. Λιόσια- Κάντζα- Α.Λιοσια), 1320 (Αθήνα-Κιάτο) και 1325 (Κιάτο- Πειραιάς).


Ενημέρωση ώρα 16:15

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται και πάλι η τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ. Αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού, σύμφωνα με την Hellenic Train.

  • Η αμαξοστοιχία 1318 (Πειραιάς – Κιάτο) με ώρα αναχώρησης 14:15, ταξιδεύει με 38 λεπτά καθυστέρηση από τη Μαγούλα
  • Το δρομολόγιο 1325 (Κιάτο – Πειραιάς) με ώρα αναχώρησης 16:59, δεν θα πραγματοποιηθεί σε όλο το μήκος του, λόγω βλάβης στην υποδομή

Ενημέρωση ώρα 15:30

Για καθυστερήσεις στα τρέχοντα προαστιακά και περιφερειακά δρομολόγια, στις γραμμές ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΙΑΤΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΑΝΤΖΑ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ και ΚΙΑΤΟ -ΑΙΓΙΟΝ-ΚΙΑΤΟ, ενημερώνει η Hellenic Train.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα υποδομής και κυκλοφορίας.


Ενημέρωση ώρα 9:45

Σε μία βλάβη στην αδιάλειπτη τροφοδοσία του κέντρου τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ, οφείλεται σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης στον ΣΚΑΙ τα συνεχή προβλήματα στον Προαστιακό της Αθήνας τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, το πρόβλημα προκλήθηκε από κεραυνό κατά την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας και έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η τάση του ρεύματος που τροφοδοτεί το σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας και να απαιτείται επανεκκίνηση του server κάτι που απαιτεί μία περίπου ώρα προκειμένου να επανέλθει σε λειτουργία.

Ο ΟΣΕ έχει παραγγείλει το ανταλλακτικό που απαιτείται από την Ιταλία, με τον κ. Τερεζάκη να εκτιμά πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί οριστικά σε 1-2 μέρες.

Εν τω μεταξύ με καθυστερήσεις εξακολουθούν να διεξάγονται τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας σύμφωνα με την Hellenic Train:

  • αμαξοστοιχία με αριθμό 1306 (Πειραιάς – Κιάτο) και ώρα αναχώρησης 08:15, αναχώρησε με 45 λεπτά καθυστέρηση από τον σταθμό της Αθήνας.
  • η αμαξοστοιχία 1538 (Αθήνα – Χαλκίδα) και ώρα αναχώρησης 09:26, αναχώρησε με 15 λεπτά καθυστέρηση

Σύμφωνα με την εταιρεία τα δρομολόγια αποκαθίστανται σταδιακά. Κανονικά πλέον πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό στη γραμμή του Αεροδρομίου, ενώ νωρίτερα χάθηκαν δύο δρομολόγια εξαιτίας του προβλήματος στην τηλεδιοίκηση.


Ενημέρωση ώρα 9:15

Σύμφωνα με την Hellenic Train, ακολουθεί σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων στον Προαστιακό. Μέχρι να συμβεί αυτό τα δρομολόγια θα εκτελούνται με καθυστερήσεις.

  • Η αμαξοστοιχία με αριθμό 1305 (Κιάτο – Πειραιάς) και ώρα αναχώρησης 06:56, αναχώρησε με 58 λεπτά καθυστέρηση από τα Άνω Λιόσια
  • Η αμαξοστοιχία 1535 (Χαλκίδα – Αθήνα) και ώρα αναχώρησης 07:08, αναχώρησε με 43 λεπτά καθυστέρηση από τον σταθμό του ΣΚΑ.

Προβλήματα παρουσιάζονται στη κυκλοφορία του Προαστιακού της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου τα οποία, σύμφωνα με την Hellenic Train οφείλονται σε βλάβη στην τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ.

Στις 9 το πρωί, η κατάσταση έχει ως εξής:

  • Μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μεταξύ των σταθμών Κάντζα – Μεταμόρφωση
  • Λίγο πριν τις 9:00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικώς μεταξύ Κάντζας-Αεροδρομίου
  • Η αμαξοστοιχία με αριθμό 1305 (Κιάτο – Πειραιάς) και ώρα αναχώρησης 06:56, βρίσκεται σταματημένη στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Καθυστερήσεις αναμένονται σε όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*