Δωρεάν μετακίνηση των λιμενικών στις συγκοινωνίες της Αθήνας με αντάλλαγμα τη φύλαξη εγκαταστάσεων και το 2024

Nikolaos Diakidis/wikimedia.org CC BY-SA 3.0 DE)

Δωρεάν θα μετακινείται το στρατιωτικό προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα μέσα του ΟΑΣΑ και το 2024, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Μέσω της διάθεσης από τον ΟΑΣΑ επαναφορτιζόμενων καρτών ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δικαιούχοι θα απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου κατά τη μετακίνησή τους με τα μέσα του οργανισμού κατά τη διάρκεια του 2024. Σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου θα είναι απαραίτητη και η επίδειξη στρατιωτικής ταυτότητας. Η επιβεβαίωση των δικαιούχων ελεύθερης μετακίνησης και η διατήρηση των σχετικών αρχείων θα γίνεται από τη Διεύθυνση Προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε αντάλλαγμα της προσφοράς δωρεάν μετακίνησης, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναλαμβάνει να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή μέτρων τάξεως και ασφάλειας των χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου της Ο.ΣΥ. Α.Ε καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α., όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, σε περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στα ανωτέρω περιλαμβάνεται ιδίως η φύλαξη τερματικών στάσεων της Ο.ΣΥ Α.Ε., η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, σημείων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων Ο.Α.Σ.Α. εντός λιμένων, η διευκόλυνση κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων Ο.Α.Σ.Α. στη χερσαία ζώνη λιμένος και η τοποθέτηση πληροφοριακού υλικού Ο.Α.Σ.Α. (stands) και φύλαξη αυτού, σε λιμενικά καταστήματα νησιών που θα καθοριστούν μετά από συνεργασία του ΟΑΣΑ με το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Περάματος.

Η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. θα είναι ίση κατ’ έτος ίση προς την αξία του αντιτίμου του συνόλου των μετακινήσεων του προσωπικού μέσω της κάρτας του Ο.Α.Σ.Α. Προς τούτο θα πραγματοποιούνται συμψηφιστικές εγγραφές από τα λογιστήρια των φορέων.

Ο αριθμός των «καρτών μετακίνησης» που θα διατεθούν για το έτος 2024 συμφωνείται κατ’ αρχάς σε 3.570 τεμάχια με δυνατότητα αύξησής τους.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία τα τελευταία χρόνια, για την παροχή του δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτών, απαιτείται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να αναγνωριστεί το ανάλογο κόστος το οποίο αναλαμβάνουν τα υπουργεία. Στην πράξη, όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό) αυτό γίνεται μέσω ανταποδοτικών συμφωνιών για την παροχή υπηρεσιών αστυνόμευσης.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*