Γ. Οικονόμου: Μοτοσυκλέτες και γερανοφόρα για την αποσυμφόρηση της λεωφόρου Κηφισού

φωτογραφία: Περιφέρεια Αττικής

Την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση της λεωφόρου Κηφισού ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από σήμερα, κατά μήκος της λεωφόρου θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.

Σκοπός είναι, τα οχήματα αυτά να παρεμβαίνουν αμέσως σε περίπτωση ατυχήματος απομακρύνοντας τα οχήματα έτσι ώστε να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, μοτοσυκλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας.

Ο υπουργός ανέφερε πως μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας στη λεωφόρο Κηφισού είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα, γι’ αυτό είναι σημαντική η μείωση του χρόνου απόκρισης.

Για τα προβλήματα με την κυκλοφορία στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εδώ και καιρό υλοποιούνται μέτρα για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα επισημαίνοντας πως η  συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό.

Ανάμεσα σε αυτά, έχει ξεκινήσει εξτρατία για το ζήτημα του διπλοπαρκαρίσματος, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης ώστε να επιβλέπεται η τήρηση του ΚΟΚ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι πλέον στους δρόμους βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων και την επιστροφή τους σε βασικές νευραλγικές υπηρεσίες του πεδίου, μία εκ των οποίων είναι και η Τροχαία.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*