Το Τραμ του μέλλοντος είναι εδώ, χωρίς ράγες και εναέρια καλώδια

perthnow.com.au

Έτοιμο να ξεκινήσει δοκιμαστικά δρομολόγια στους δρόμους του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας είναι ένα Τραμ το οποίο κινείται πάνω στο δρόμο και όχι σε σιδηροδρομικές ράγες.

Ο συρμός μήκους 30 μέτρων, κατασκευής της κινεζικής CRRC, έφτασε πριν λίγο καιρό από την Κίνα για να μπει σε δοκιμαστική λειτουργία κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Scarborough Beach Road, προκειμένου οι ειδικοί να μελετήσουν αν πρόκειται για μία καλή λύση για την πόλη του Περθ.

Το Τραμ θα πραγματοποιεί μία διαδρομή μήκους 7 χλμ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Glendalough ως την παραλία Scarborough πάνω σε “εικονικές ράγες” αντί για πραγματικές. Η διαδρομή δε θα διαθέτει ούτε εναέρια καλώδια, με τους συρμούς να φορτίζουν στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί η παραμονή τους σε κάθε στάση.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Τραμ, χωρητικότητας 150 επιβατών, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας η οποία θα διαρκέσει ως το Νοέμβριο. Στο διάστημα αυτό, θα αξιολογηθεί η χωρητικότητα φόρτισης και η απόδοση των μπαταριών, η δυνατότητα ελιγμών και η εμπειρία χρήστη.

Ο δήμαρχος του Stirling, προαστίου του Περθ, Mark Irwin, δήλωσε πως η λειτουργία του νέου Τραμ χωρίς ράγες, θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος του παζλ για τη μεταμόρφωση της περιοχής. Οι μελέτες για τη λειτουργία του Τραμ ξεκίνησαν το 2021 με στόχο την κάλυψη των μετακινήσεων μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού και της παραλιακής περιοχής ενώ η χρηματοδότηση της δοκιμαστικής λειτουργίας κόστους 1,2 εκατ. ευρώ προέρχεται από το Ταμείο Αστικής Συμφόρησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πηγή: perthnow.com.au, επιμέλεια: Αλέξανδρος Λιάρος

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*