Πέμπτη 16 Νοεμβρίου: Δεκάλεπτη στάση εργασίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ στη μνήμη του Πέτρου Γιάμαλη

Φωτο από αναγνώστη του Athens Transport

Σε μία συμβολική δεκάλεπτη στάση εργασίας θα προχωρήσουν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 οι εργαζόμενοι στη γραμμή 1 του Μετρό στη μνήμη του συναδέλφου τους Πέτρου Γιάμαλη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη γραμμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί της γραμμής 1 θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 έως τις 11:10 το πρωί. Όπως σημειώνουν, για το δυστύχημα δεν έχει λογοδοτήσει κανείς στη δικαιοσύνη μέχρι και σήμερα. 

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια που ξημέρωσε ημέρα πένθους  για  οικογένεια των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων,  όταν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του σε ένα πρωτόγνωρο εργατικό δυστύχημα έχασε την ζωή του ο εργοδηγός επιδομής Πέτρος Γιάμαλης.

Ο Φίλος μας, ο Συνάδελφός μας, ο Συναγωνιστής μας, ο Άνθρωπος που υπήρξε υπόδειγμα εργαζόμενου για την Εταιρία.

Από τότε, με εξαίρεση το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η τροχαία και ανέλυσε τα γεγονότα, δεν έχει συμβεί τίποτα απολύτως.

Το πόρισμα εξαφανίστηκε στα συρτάρια της γραφειοκρατίας, οι δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών, αποδείχτηκαν λόγια…   Όλο αυτό θυμίζει το τσιμέντο που έσπευσαν να ρίξουν στον τόπο της  σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ούτε ευθύνες έχουν αποδοθείούτε έχει λογοδοτήσει κανείςκανένα «μαχαίρι δεν έφτασε στο κόκκαλο» και δεν μάθαμε τι απέγιναν οι δικογραφίες για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 15 χρόνων που ζήτησε ο π. Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην γραμμή 1 (γραμμή ΗΣΑΠ) στις 11.00 π.μ θα πραγματοποιήσουμε δεκάλεπτη στάση εργασίας για να μεταβούμε στο χώρο του δυστυχήματος για να τιμήσουμε τον συνάδελφο μας.

Διαμηνύουμε προς όλους τους αρμόδιους ότι δεν θα αφήσουμε ο Πέτρος να προστεθεί σαν αριθμός στον θλιβερό κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων της χώρας μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα από την Εταιρία, ώστε να μην κλάψουμε ακόμα έναν Πέτρο.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα αγωνιστούμε για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του.

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Κολαΐτης

Ο Πρόεδρος
Π. Κοντογιάννης

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*