Γένοβα: Φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων σε 5 λεπτά

Η Γένοβα θα γίνει ως το τέλος του 2025 η πρώτη πόλη στην Ιταλία με λεωφορειακή γραμμή όπου τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα φορτίζονται με ένα νέο σύστημα πολύ γρήγορης φόρτισης. Πρόκειται για την τεχνολογία φόρτισης Hitachi Energy Grid-eMotion η οποία θα χρησιμοποιείται σε μία νέα γραμμή αστικών λεωφορείων στην πόλη της Γένοβας και συγκεκριμένα τη γραμμή express Val Bisagno.

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, τα λεωφορεία θα μπορούν να επαναφορτίζονται σε μόλις πέντε λεπτά σε τέσσερις σταθμούς φόρτισης που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, χωρίς να επηρεάζεται το πρόγραμμα δρομολογίων και η ταχύτητα των λεωφορείων.

Μέσω ενός έξυπνου παντογράφου στην οροφή των λεωφορείων -χωρίς να απαιτούνται εναέρια καλώδια όπως στα τρόλεϊ- θα γίνεται η σύνδεση του φορτιστή με τον εξοπλισμό φόρτισης και τις μπαταρίες οι οποίες θα βρίσκονται επίσης στην οροφή έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η επιφάνεια που είναι διαθέσιμη για τους επιβάτες. Έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί χωρητικότητα έως και 1.500 επιβατών ανά ώρα, ανά κατεύθυνση. Αντίστοιχη φροντίδα έχει δοθεί και στο σχεδιασμό των φορτιστών έτσι ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατό μικρότερο δημόσιο χώρο.

Στο αμαξοστάσιο, το σύστημα Grid-eMotion Fleet θα μπορεί να φορτίσει 34 λεωφορεία, κατά τη διάρκεια της νύχτας ή παρατεταμένων περιόδων στάθμευσης. Τα λεωφορεία θα συνδέονται σε χαμηλή ισχύ χρησιμοποιώντας ένα βύσμα συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS2) για να διασφαλιστεί ότι οι μπαταρίες παραμένουν σε καλή κατάσταση και θα αυξηθεί περαιτέρω η διάρκεια ζωής τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Γένοβας έχει ως στόχο την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση των δημόσιων συγκοινωνιών έως το 2025 και την αύξηση χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παράλληλα με τη μείωση της χρήσης των Ι.Χ. Πέρα από τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, σχεδιάζεται σημαντική αύξηση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων αλλά και ενός συστήματος προτεραιοποίησης των λεωφορείων στις διασταυρώσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει τη Γένοβα με 471 εκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και τα απαραίτητα έργα υποδομής συμπεριλαμβανομένου και του νέου συστήματος γρήγορης φόρτισης με στόχο την αναβάθμιση του συστήματος μεταφορών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την προώθηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες.

Πηγή: sustainable-bus.com, επιμέλεια: Αλέξανδρος Λιάρος

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*