Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ποιητικές διαδρομές με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ομορφότερη και σίγουρα διαφορετική θα είναι η πρώτη ημέρα κάθε μήνα για όσους κινούνται με τα μέσα συγκοινωνίας του Πειραιά. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2024, πέντε ποιήτριες, θα καλωσορίζουν τον μήνα, θα συν-ομιλούν και θα συν-κινούνται με κατοίκους, περαστικούς αλλά και επισκέπτες, απαγγέλλοντας ποιήματα σε συγκεκριμένες διαδρομές γραμμών μετρό, τρόλευ, τρένων και λεωφορείων, που εκκινούν και καταλήγουν στον Πειραιά και στις γειτονιές που τον αποτελούν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τίτλο «Κινείται και φέρνει τον μήνα το ποίημα», που εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων «Οι ονειροπόλοι» με στόχο τη σύνδεση θεάτρου – κοινωνίας.

Στις ποιητικές διαδρομές συμμετέχουν οι ποιήτριες Μπρικένα Γκίστο, Ιωάννα Λιούτσια, Παυλίνα Μάρβιν, Δανάη Σιώζιου και Τώνια Τζιρίτα – Ζαχαράτου.

Τα ποιήματα που έχουν επιλεγεί για κάθε μήνα ξεχωριστά, προέρχονται από την ελληνόφωνη και παγκόσμια, παλαιότερη αλλά και σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή και συνδιαλέγονται ποικιλοτρόπως με την εκάστοτε εποχή του έτους, την ειδική διαδρομή που κάθε μέσο ακολουθεί, και, βέβαια, με τα πρόσωπα, την ιστορικότητα, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την πολιτισμική κληρονομιά του Πειραιά.

Πρόγραμμα διαδρομών λεωφορείων

Η δράση στα λεωφορεία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΣΥ ΑΕ

1η Ιανουαρίου : Λεωφορείο 040 Πειραιάς-Σύνταγμα / ώρα και διάρκεια 11.00 – 18.00

1η Μαρτίου : Λεωφορείο 906, Πειραιάς – Καλλίπολη /ώρα και διάρκεια 14.30 έως 21.30

1η Απριλίου : Λεωφορείο 830, Πειραιάς – Αγία Βαρβάρα (μέσω Νίκαιας) ώρα και διάρκεια 8.30 – 15.30

Την 1η Φεβρουαρίου και την 1η Μαΐου οι ποιητικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό αντίστοιχα.

Πηγή: protothema.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*