10 ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long σε γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας

Φωτογραφία: Α. Νίκας Α.Ε.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής  της King Long στην Κίνα επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της A. Nίκας Α.Ε. στην πόλη Xiamen, όπου έγινε η παράδοση 10 ηλεκτρικών 6μ αστικών λεωφορείων. Tα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν άμεσα για χρήση δημοτικής συγκοινωνίας και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε μεγάλους δήμους της Αττικής  που έχουν κινήσει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του στόλου τους.

Η King Long μέσω της Green Energy Buses S.A. και της  Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει στην ελληνική αγορά την ασφαλέστερη επιλογή για λεωφορεία μηδενικών ρύπων, ιδανικών για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας. Από τη συνεργασία αυτή μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι Δήμοι, όσο και το ελληνικό κράτος, καθώς τα οχήματα της King Long έχουν την καλύτερη αναλογία ποιότητας κατασκευής και αξίας από κάθε αντίστοιχη πρόταση στην αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Επιπλέον, το βασικότερο σημείο υπεροχής για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long είναι η ασφάλεια, καθώς διαθέτουν τους προηγμένους συσσωρευτές της CATL, του κορυφαίου παραγωγού μπαταριών παγκοσμίως που επιλέγουν οι πιο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι μπαταρίες στερεών στοιχείων της CATL λειτουργούν στο 100% σε εξωτερική θερμοκρασία έως και 65 βαθμούς Κελσίου και αποτελούν την ασφαλέστερη λύση για χώρες θερμού κλίματος, όπως η Ελλάδα. Συγκριτικά, στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, η αντίστοιχη θερμοκρασία είναι έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα

Η Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει 3 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 6,9 και 12 μέτρων, με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβατών αντίστοιχα. Το ευέλικτο mini bus K06 έχει τη μέγιστη στην κατηγορία του αυτονομία που κυμαίνεται από 180-240km με μία φόρτιση, ενώ  το πρωτοποριακό 9μετρο midi bus Κ09 παρέχει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων. Τέλος,  το state-of-the-art 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 kWh έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*