Τη δημιουργία γραμμής Τραμ στη Λάρισα εξετάζει η νέα δημοτική αρχή

Το τραμ στη Λάρισα είναι ρεαλιστικός και εφικτός στόχος υποστήριξε μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση ο καθηγητής Οδικής Ασφάλειας της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ηλιού.

Ο κ. Ηλιού, ο οποίος συνεργάζεται με το νέο δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο, σημείωσε ότι οι πόλεις που ενδείκνυνται για τη λειτουργία τραμ είναι η Λάρισα, το Ηράκλειο και η Πάτρα επειδή έχουν πυκνή δόμηση στο κέντρο. Απαιτείται όμως να γίνει κάποια παραχώρηση από χώρους όπου σήμερα κινούνται αυτοκίνητα για τη δημιουργία πεζοδρόμων και χώρου κίνησης του Τραμ. Άλλωστε κατέληξε αυτή είναι η φιλοσοφία των Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) -και η Λάρισα έχει ένα πρωτότυπο ΣΒΑΚ- να δώσουμε χώρο στο κέντρο των πόλεων για τους πεζούς, τα ποδήλατα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων επισκέφτηκε πόλεις στη Γερμανία και στη Γαλλία όπως το Στρασβούργο, το τελευταίο διάστημα και πείστηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει και να δώσει μάλιστα λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης το τραμ, κατέληξε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου. Προεκλογικά, όταν ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων και τότε υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, είχε προτείνει  να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας τραμ στην πόλη, η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε χαρακτηρίσει την πρόταση αυτή ως ανεδαφική που γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού.

Πηγή: Θεσσαλία Τηλεόραση

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*