Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και σιδηρόδρομο – Στάσεις εργασίας σε Λεωφορεία & Τρόλεϊ

Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ σύμφωνα με απόφαση 7 σωματείων εργαζομένων στην ΣΤΑ.ΣΥ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απεργία πραγματοποιείται ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Οι οδηγοί ταξί αναμένεται να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εφόσον πραγματοποιηθεί, αναμένεται ακυρώσεις των προγραμματισμένων πτήσεων.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


athenstransport.com

Η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στην ΣΤΑ.ΣΥ.:

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ & ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΑΣΥ (Σ.Ε.Τ.)
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.  Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.)
– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ –  ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Τετάρτη, 28-2-2024

24ωρη Απεργία στα αστικά μέσα Σταθερής Τροχιάς

Τα Σωματεία μας, ως ένδειξη ΤΙΜΗΣ και ΣΕΒΑΣΜΟΥ στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές αυτό συμβάν, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 28-2-2024.

Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε:

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Νέο και σύγχρονο τροχαίο υλικό
  • Συνεχή βελτίωση όλων των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας
  • Συνεχή επανεκπαίδευση όλων των εργαζομένων
  • Την ασφάλεια των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους
  • Τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στο εθνικό και περιαστικό δίκτυο
  • Την αναθεώρηση ή την έκδοση Διαδικασιών Λειτουργίας και Συντήρησης
  • Ένταξη του προσωπικού λειτουργίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα

Εμείς, που εργαζόμαστε καθημερινά για ασφαλή μέσα σταθερής τροχιάς, το φωνάζαμε και το φωνάζουμε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζόμενων στα μέσα, δίχως καμία «έκπτωση»!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για την οικογένεια των σιδηροδρομικών η απεργία της 28ης του Φλεβάρη είναι μέρα μνήμης για τους 57 συνανθρώπους μας και ημέρα αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλή σιδηρόδρομο σε όλα τα μέσα, όπως ακριβώς αξίζει σε όλους μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*