Στη Βουλή το αίτημα για υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στον Κεραμεικό

Στη Βουλή επανέρχεται το αίτημα για υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ στο ύψος του σταθμού του Μετρό στον Κεραμεικό μέσω ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, 17 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του σταθμού του Μετρό Κεραμεικός ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί οι υποδομές για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς τον σταθμό, όπως για παράδειγμα η κατασκευή κεκλιμένης ράμπας από την είσοδο του σταθμού ως τη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών με συνέπεια να είναι δυσχερής η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και των γονιών με καροτσάκι.

Ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και σχέδιο έργων υπογειοποίησης των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου, εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας και σε περίπτωση που υπάρχει, ποια είναι τα βασικότερα ορόσημα του σχεδίου και πότε ακριβώς σχεδιάζεται η ολοκλήρωση όλων των έργων.

Επιπλέον, αν μέχρι τότε υπάρχει σχέδιο για κατασκευή κεκλιμένης ράμπας από τον σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός» μέχρι τη διάβαση των πεζών στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και για ανέγερση πεζογέφυρας επί της Λ. Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος της οδού Μεγάλου Βασιλείου με στόχο την ασφαλή διέλευση των κατοίκων αλλά και Αυτόματου Ηχοφωτεινού Σύστηματος (ΑΣΙΔ) μέχρι να αναγερθεί πεζογέφυρα.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*