Χ. Αλεξοπούλου: Έως τα τέλη Ιουνίου η κυκλοφορία και των 140 ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αθήνα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Να διαψεύσει τα όσα γράφτηκαν τον τελευταία καιρό περί καθυστέρησης στην κυκλοφορία των 140 ηλεκτρικών λεωφορείων εξαιτίας της εκκρεμότητας στην υλοποίηση του έργου εγκατάστασης των φορτιστών στα αμαξοστάσια επιχείρησε σήμερα η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Α.Ι. Ρέντη.

Η υφυπουργός ανέφερε πως «έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει τεθεί στη διάθεση του επιβατικού κοινού της Αθήνας το σύνολο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων»,

«Με την παραλαβή των 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων ολοκληρώνουμε το πρώτο στάδιο της αντικατάστασης παλαιών οχημάτων με σύγχρονα, πλήρως προσβάσιμα και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Η στρατηγική μας για τις «πράσινες» μεταφορές, ως το 2030, εισάγει μια νέα κουλτούρα και στις συγκοινωνίες, με την οποία δίνουμε κίνητρα στους πολίτες να επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Προωθούμε, έτσι, στην πράξη τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων που ελήφθησαν από τις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας των 65 – 70 ηλεκτρικών λεωφορείων που κινούνται στους δρόμους του λεκανοπεδίου της Αττικής, το σχετικό χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο αριθμός των ηλεκτρικών λεωφορείων που θα κυκλοφορούν θα έχει αυξηθεί στα 80 έως 85.
  • ⁠Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου αναμένεται να κυκλοφορούν περίπου 100 οχήματα.
  • ⁠Ακολούθως, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια ώστε, έως το τέλος Ιουνίου, όλα να έχουν τεθεί προς χρήση.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κ. Αλεξοπούλου, η σταδιακή κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής ήταν εξαρχής προκαθορισμένη και οφείλεται στην προβλεπόμενη καταγραφή των απαιτούμενων μετρήσεων εκ μέρους της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, πηγές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανέφεραν ότι η κυκλοφορία του συνόλου των ηλεκτρικών λεωφορείων αναμένεται προς τα τέλη Αυγούστου, λόγω ακριβώς της εκκρεμότητας της εγκατάστασης των φορτιστών, ενώ μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες, στόχος του Υπουργείου ήταν η κυκλοφορία του συνόλου των λεωφορείων εντός του Μαΐου. Πηγές της ΟΣΥ αναφέρουν πάντως πως οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε μέσω ανακοίνωσής της πριν από λίγες ημέρες και η παράταξη ΠΑΣΚΕ ΟΣΥ-ΟΑΣΑ, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού εγκατάστασης των φορτιστών, αλλά και χρήση των φορητών φορτιστών έκτακτης ανάγκης προκειμένου να φορτιστεί επαρκής αριθμός ηλεκτρικών λεωφορείων.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*