Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Σταδιακά στην κυκλοφορία ο στόλος των ηλεκτρικών λεωφορείων της ΟΣΥ (βίντεο)

Share

    Πρεμιέρα έκαναν την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρείας Yutong που εντάχθηκαν πρόσφατα στο στόλο της ΟΣΥ.

    Η κυκλοφορία των 140 λεωφορείων όμως πρόκειται να γίνει σταδιακά, αφού «αγκάθι» φαίνεται πως αποτελεί ακόμα η φόρτισή τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησαν 46 από τα 140 λεωφορεία, αριθμός που «θα διπλασιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

    Αυτό τον καιρό, σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για τη μόνιμη εγκατάσταση των φορτιστών στα αμαξοστάσια των λεωφορείων. Μέχρις ότου αυτή ολοκληρωθεί, τα οχήματα θα φορτίζονται με φορτιστές οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε προσωρινές θέσεις.

    Σύμφωνα με εργαζόμενους, αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί προσωρινά λιγότεροι από 10 φορτιστές, ο καθένας εκ των οποίων μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα δύο λεωφορεία. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, ο χρόνος φόρτισης από το 12% ως το 100% ανέρχεται σε σχεδόν 4 ώρες.

    Από την πλευρά εργαζόμενων πάντως αφήνονται αιχμές για το αν έχει γίνει σωστή επιλογή των διαδρομών στις οποίες έχουν δρομολογηθεί τα νέα λεωφορεία ώστε να εξασφαλίζεται πως θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα όλη τη μέρα με μία και μόνο φόρτιση.

    Από την ΟΣΥ σημειώνεται πως η κυκλοφορία των λεωφορείων κατά το πρώτο διάστημα έχει και χαρακτήρα δοκιμαστικής λειτουργίας ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα ή αδυναμίες που δεν εντοπίστηκαν κατά τις προηγούμενες δοκιμές.

    Μία ακόμα εκκρεμότητα που μένει να γίνει πράξη, αφορά την απόσυρση από την κυκλοφορία παλαιών λεωφορείων, λόγω της κυκλοφορίας των νέων. Όπως είχε εξαγγείλει πρόσφατα η διοίκηση της ΟΣΥ, για κάθε ένα νέο λεωφορείο που θα μπαίνει σε κυκλοφορία, θα αποσύρεται ένα παλαιό.

    Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση περί επικείμενης απόσυρσης κάποιων εκ των παλαιών λεωφορείων.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα