Σταδιακά στην κυκλοφορία ο στόλος των ηλεκτρικών λεωφορείων της ΟΣΥ (βίντεο)

Αλέξανδρος Λιάρος

Πρεμιέρα έκαναν την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρείας Yutong που εντάχθηκαν πρόσφατα στο στόλο της ΟΣΥ.

Η κυκλοφορία των 140 λεωφορείων όμως πρόκειται να γίνει σταδιακά, αφού «αγκάθι» φαίνεται πως αποτελεί ακόμα η φόρτισή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησαν 46 από τα 140 λεωφορεία, αριθμός που «θα διπλασιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Αυτό τον καιρό, σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για τη μόνιμη εγκατάσταση των φορτιστών στα αμαξοστάσια των λεωφορείων. Μέχρις ότου αυτή ολοκληρωθεί, τα οχήματα θα φορτίζονται με φορτιστές οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε προσωρινές θέσεις.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί προσωρινά λιγότεροι από 10 φορτιστές, ο καθένας εκ των οποίων μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα δύο λεωφορεία. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, ο χρόνος φόρτισης από το 12% ως το 100% ανέρχεται σε σχεδόν 4 ώρες.

Από την πλευρά εργαζόμενων πάντως αφήνονται αιχμές για το αν έχει γίνει σωστή επιλογή των διαδρομών στις οποίες έχουν δρομολογηθεί τα νέα λεωφορεία ώστε να εξασφαλίζεται πως θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα όλη τη μέρα με μία και μόνο φόρτιση.

Από την ΟΣΥ σημειώνεται πως η κυκλοφορία των λεωφορείων κατά το πρώτο διάστημα έχει και χαρακτήρα δοκιμαστικής λειτουργίας ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα ή αδυναμίες που δεν εντοπίστηκαν κατά τις προηγούμενες δοκιμές.

Μία ακόμα εκκρεμότητα που μένει να γίνει πράξη, αφορά την απόσυρση από την κυκλοφορία παλαιών λεωφορείων, λόγω της κυκλοφορίας των νέων. Όπως είχε εξαγγείλει πρόσφατα η διοίκηση της ΟΣΥ, για κάθε ένα νέο λεωφορείο που θα μπαίνει σε κυκλοφορία, θα αποσύρεται ένα παλαιό.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση περί επικείμενης απόσυρσης κάποιων εκ των παλαιών λεωφορείων.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*