Μ. Σάββατο 4 Μαΐου: Πώς κινούνται οι συγκοινωνίες της Αθήνας – τα τελευταία δρομολόγια πριν την Ανάσταση

Aerial-motion / Shutterstock.com

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας σήμερα Μεγάλo Σάββατο 4 Μαΐου 2024. Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, τα δρομολόγια των μέσων θα ολοκληρωθούν νωρίτερα προκειμένου οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες να γιορτάσουν την Ανάσταση μαζί με τις οικογένειές τους.

Δείτε επίσης: Πάσχα 2024: Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας

Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ κινούνται με βάση το πρόγραμμα δρομολογίων Σαββάτου. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για τα τρέχοντα δρομολόγια από την εφαρμογή της τηλεματικής.

Στη γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ, Πειραιάς – Κηφισιά), τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 10,5′ έως τις 16:00, ανά 12,5′ μεταξύ 16:00 – 20:00 και ανά 15′ μέχρι τις 23:00.

Στη γραμμή 2 Μετρό (Ανθούπολη – Ελληνικό), οι συρμοί θα διέρχονται ανά 10′ όλη την ημέρα.

Στη γραμμή 3 Μετρό (Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 9′. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του Αεροδρομίου που εξυπηρετούν τους σταθμούς στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα πραγματοποιούνται κανονικά ανά 36′.

Τέλος, οι συρμοί του Τραμ θα διέρχονται ανά 15′ από τις στάσεις όλη τη μέρα.

Τα τελευταία δρομολόγια των μέσων 

Νωρίτερα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με απόφαση σωματείων εργαζομένων αλλά και των συγκοινωνιακών φορέων.

Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα έχουν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια ως τις 23:00. Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 21:00 – 22:00 έτσι ώστε από τις 22:00 να ξεκινήσει η απόσυρση των οχημάτων.

Τα νυκτερινά δρομολόγια συνήθως πραγματοποιούνται κανονικά, με έξοδο των λεωφορείων από τα αμαξοστάσια μετά τα μεσάνυκτα. Όσον αφορά τις 24ωρες γραμμές του Αεροδρομίου, αυτές συνήθως κυκλοφορούν κανονικά όλο το βράδυ, χωρίς διακοπή των δρομολογίων.

Στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά και την Κηφισιά στις 22:20:

ΣΤΑΣΥ

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό οι τελευταίες αναχωρήσεις από το Σύνταγμα θα γίνουν στις 23:00. Αναλυτικά οι ώρες διέλευσης των τελευταίων δρομολογίων:

ΣΤΑΣΥ
ΣΤΑΣΥ

Στο Τραμ, τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις αφετηρίες μεταξύ 22:00 – 22:45, ωστόσο τα τελευταία δρομολόγια που θα έχουν ανταπόκριση στη στάση Πικροδάφνη θα αναχωρήσουν νωρίτερα:

ΣΤΑΣΥ

Τέλος, το ΚΤΕΛ Αττικής, ανακοίνωσε τις ώρες των τελευταίων δρομολογίων του.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*