Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στα ταξί

0
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο...

Προειδοποιήσεις για τα μέτρα ασφαλείας εκατέρωθεν των γραμμών του Τραμ

Share

    Στην ΣΤΑ.ΣΥ. και στο Δήμο Γλυφάδας επιρρίπτει ευθύνες το σωματείο των ηλεκτροδηγών του Τραμ για το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Τριτη στη Γλυφάδα και είχε ως αποτέλεσμα ένας ηλικιωμένος άνδρας να προσκρούσει στο πλάι του συρμού καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τις γραμμές (εκτός διάβασης) σε πολύ κεντρικό σημείο.

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας λόγω έλλειψης ορατότητας κατά την οδήγηση του Τραμ, λόγω της πυκνής βλάστησης και της ελλιπούς συντήρησης-κοπής δέντρων και θάμνων. Το σωματείο αναφέρει πως έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το δήμο και την ΣΤΑ.ΣΥ. με ενημερώσεις και αποστολή φωτογραφιών και βίντεο, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ανταπόκριση, προειδοποιώντας για σημαντικό κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο πεζού.

    Το σωματείο καλεί το δήμο και τη ΣΤΑΣΥ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πεζών, με κοπή του πρασίνου, τοποθέτηση σήμανσης στα σημεία από τα οποία διέρχονται πεζοί, και επίβλεψη της τήρησης των μέτρων από κάποιον υπεύθυνο.

    Σε ερώτηση του Athens Transport σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία τα οποία πεζοί διασχίζουν τις γραμμές του Τραμ, η ΣΤΑ.ΣΥ. απάντησε πως η διέλευση των πεζών κατά μήκος του δικτύου του Τραμ, γίνεται από οριοθετημένα σημεία διέλευσης πεζών, τα οποία διαθέτουν κατάλληλες σημάνσεις (σ.σ. κίτρινα κολωνάκια). Παράλληλα, σημάνσεις εντός του τροχιόδρομου ενημερώνουν τους πεζούς, πως απαγορεύεται να τον διασχίζουν από άλλα σημεία.

    Όσον αφορά την κατάσταση του πρασίνου εκατέρωθεν τα γραμμών του Τραμ, η ΣΤΑ.ΣΥ. απάντησε πως οι εργασίες συντήρησης πρασίνου (χλοοτάπητα και παρτεριών) εκτελούνται επαναλαμβανόμενα από την ΣΤΑ.ΣΥ εντός ορίων τροχιόδρομου Τραμ.

    Η ανακοίνωση του Σ.Η.Τ.Α.:

    Στις 3/9/2024 συνέβη ένα περιστατικό με τραυματισμό πεζού και συρμού ΤΡΑΜ.  Κατά την διέλευση του πεζού , εκτός περιδιάβασης , επιχειρώντας να διασχίσει τις γραμμές  ΤΡΑΜ και μέσα από την “ΖΟΥΓΚΛΑ “ του Δήμου Γλυφάδας χτύπησε στο πλάι του  συρμού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.. 

    Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενημερώσει γραπτώς και προφορικώς, όλους τους  αρμοδίους, (ΣΤΑΣΥ , ΔΗΜΟΥΣ) ,για το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας που  δημιουργείται κατά την οδήγηση των συρμών ΤΡΑΜ.  

    Η πυκνή βλάστηση των δέντρων κατά μήκος του τροχιοδρόμου , στο δίκτυο της γραμμής  ΤΡΑΜ, σε συνδυασμό το μεγάλο ύψος των θάμνων, αλλά και την ελλειπή συντήρηση – κοπή τους , δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος (ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή). Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους μετά από όλες αυτές τις οχλήσεις.

    Πρέπει να ΣΚΟΤΩΘΕΙ κάποιος συνάνθρωπος μας για να γίνουν τα αυτονόητα;; 

    Οι συνάδελφοι Ηλεκτροδηγοί καλούνται να οδηγήσουν στο δίκτυο αυτό, προσπαθώντας με  τον επαγγελματισμό τους και με την εμπειρία τους όλα τα χρόνια , να αποφύγουν  καθημερινά πολλά ατυχήματα που αφορούν την μειωμένη ορατότητα. Ενημερώνουν καθημερινά μέσα από διαδικασίες που υπάρχουν (Ασύρματος , Κέντρο  Ελέγχου, Επιθεωρητές , φωτογραφίες, βίντεο ) για τα επικίνδυνα σημεία. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται καμία ενεργεία από κανέναν .  

    Δεν είναι δυνατόν οι πεζοί να διακινδυνεύουν την ζωή τους και οι Ηλεκτροδηγοί να  ταλαιπωρούνται ψυχικά και σωματικά από τέτοια περιστατικά. 

    ΚΑΛΟΥΜΕ

    • Τους αρμόδιους της ΣΤΑΣΥ και των Δήμων να διασφαλίσουν, την ασφάλεια των  πεζών , των εργαζομένων της εταιρίας αλλά και του τροχαίου υλικού. 
    • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες , κατάλληλης κοπής του πρασίνου στο  δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ για να υπάρχει ορατότητα κατά την οδήγηση. Να τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ και ειδικά σε  τέτοιου είδους “περασμάτων” που δημιουργούνται εκτός περιδιαβάσεων. Να υπάρχει κάποιος αρμόδιος μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των Δήμων για να  μεταβιβάζει τα επικίνδυνα σημεία που δεν είναι στην αρμοδιότητα της εταιρίας και  θα ελέγχει εάν έχουν τελικά αποκατασταθεί τα προβλήματα. 

    Μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω , ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη έχουν οι Ηλεκτροδηγοί ΤΡΑΜ για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. 

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα